Wat heeft een goede relatie nou met Work Life Balance te maken?

Vanaf het begin dat ik Work Life Balance trainingen geef is een trainingsavond met partner een vast onderdeel. Opdrachtgevers vonden dat eerst wel een beetje raar. Want dan kwam je wel heel erg dichtbij het privé-leven van een medewerker.

En weet je?

Nu wordt het gezien als een van de meest impactvolle onderdelen uit de training.
Wat een van de deelnemers er van zei:

“De partneravond “Gezin in Balans” heeft mijn partner en mij geleerd dat gelukkige en succesvolle gezinnen hun missie, waarden, passie en dromen leven, net zoals dat gebeurd in topondernemingen. Wij zijn namelijk zelf zowel de CEO als medewerker van ons gezin en bepalen samen hoe we nog sterker groeien en in balans komen met gezins- en professioneel leven! Het is fantastisch hoe Philips investeert in het welzijn van zijn medewerkers en hun gezinnen”

Een goede relatie heeft ALLES te maken met Work Life Balance.

Ga maar eens na wat voor invloed het heeft op de performance op je werk als het thuis niet lekker loopt of dat je er samen met je partner even niet echt goed uitkomt. En dat kan gaan over jullie taakverdeling thuis, maar het zijn ook het verschil van mening over de opvoeding of het gemis aan intimiteit in jullie relatie. Zaken waar we allemaal wel eens tegen aan lopen.

En, dat ik dan nu een training voor stellen ga organiseren onder de titel “Gelukt in de Liefde” is voor mij zo logisch als wat. En toch hoor ik me om me heen dat het als een drempel wordt ervaren om je in te schrijven voor een partner training.

Maar de cijfers liegen er toch niet om?! Een op de drie stellen met kinderen gaat uit elkaar! En bij samengestelde gezinnen loopt de relatie in 2 van de 3 gevallen weer op de klippen. Moeten we het daar dan op uit laten komen? Dat wil je toch niet?

gelukt_vonk (1)

Wat kun je doen om de vonk in je relatie terug te vinden?

Jeroen de Jong van de Praktijkvader waarmee ik Gelukt in de Liefde organiseer heeft de vragen voorgelegd aan Gideon de Haan. Gideon is een ervaren relatietherapeut met een bloeiende praktijk in Amsterdam. Hij coacht gezinnen en weet veel van de dynamiek binnen stiefgezinnen.
Neem de tijd en ga op een rustig moment – als de kinderen op bed liggen met een lekker glas wijn of heerlijke kop thee – samen dit interview bekijken. En bespreek daarna wat het interview met je doet. Welke behoeftes jullie hebben en of je samen de sprong durft te wagen om het vuur in jullie relatie weer te laten branden en de liefde te laten stromen.

gelukt_vonk

De relatie met je partner is een van de Key Succes Factoren van een gelukkig en succesvol gezin.

En als deze niet aanwezig is, dan heeft dat zijn invloed op je werk en op de sfeer binnen je gezin. Als jullie elkaar even niet kunnen vinden, merk je concentratie – en productiviteits verlies op je werk. Maar merk je ook aan het gedrag van je kinderen dat er voor jullie werk aan de winkel is. Het ene kind is bijvoorbeeld bonking en kruipt in zijn schulp, terwijl het andere kind juist zijn best gaat doen dat jullie je weer goed voelen. Eigenlijk houden ze jullie een spiegel voor en vragen ze van jullie om elkaar weer te gaan zien en voelen.

En dat is niet zoals je het wilt en zoals het hoort. Je wilt dat je kinderen zien dat jullie relatie stevig is en ze willen de liefde die jullie voor elkaar voelen ervaren als een stevig fundament waar ze zich veilig en vertrouwd bij kunnen voelen.

Maar hoe doe je dat, als je dat zelf even niet voelt?

Mocht je tot de conclusie komen dat jullie relatie even flink aandacht nodig heeft, kom dan naar “gelukt in de Liefde” op 11/12 juli. Mooie duurzame locatie, geweldige omgeving, uitstekende verzorging en inclusief overnachting. Je gaat samen met je partner op zoek naar de vonk in jullie relatie. Er hebben zich al 5 stellen aangemeld, er zijn nog slechts een paar plekken vrij.

En wat leuk is? De serieuze snel-beslis-korting geldt nog t/m 1 juli. Ga snel naar de site:www.praktijkvader.nl/gelukt om je in te schrijven.

Ga weer voor die ultieme, liefdevolle relatie. Daar doe je iedereen een groot plezier mee, zowel thuis als op je werk.

Laat een reactie achter