Wat doe jij als je kind geen groente of fruit wil eten?

Eind vorig jaar werd ik in contact gebracht met Nicole van Culicool, omdat wij allebei als fervente smoothie fans een droom hadden: een programma ontwikkelen voor ouders om hun kinderen meer fruit & groente te laten eten.

Na een telefoongesprek was het helder. We gaan een Smoothie Challenge for Kids ontwikkelen. Het moest een avontuur worden, een reis om ouders niet alleen van informatie te voorzien, maar juist ook tijdens de reis hen te helpen het echt voor elkaar te krijgen. En… het is gelukt.

Twee maanden geleden startten we een pilot met een enthousiaste groep ouders en hun gezin – daar heb je vast wel iets van voorbij zien komen – en hun ervaringen hebben we gebruikt om de Smoothie Challenge te verbeteren.

Intussen schreven zich al mensen in voor de wachtlijst. Voor ons een teken dat er echt behoefte is aan wat we ontwikkeld hebben. En vandaag is het zover! De inschrijving voor de Smoothie Challenge for Kids is geopend. En wat ook gaaf is: we gaan heel snel beginnen dus je hoeft niet lang te wachten voordat je aan de slag mag.

Maar wellicht is het je nog niet helemaal helder waarom wij smoothies zo’n belangrijk toevoeging vinden aan jullie eetpatroon.

Beginnen met regelmatig een smoothie te maken, of deze nou groen is of niet, is een geweldige eerste stap naar meer fruit & groente. Smoothies zijn een makkelijke en lekkere manier om je dagelijkse hoeveelheid fruit & groente naar binnen te krijgen.

We weten allemaal dat jonge kinderen te weinig fruit en groente eten. Maar, wist je dat met name de groente inname de afgelopen 10 jaar er sterk op achteruitgegaan is? En veel ouders maken de fout door groente en fruit over een kam te scheren. Maar groenten zijn echt andere “dingen”, met totaal andere vitamines, vezels en smaken. Het is belangrijk dat kinderen naast fruit ook groenten leren waarderen. Niet alleen voor hun smaakontwikkeling, maar ook voor hun hersenontwikkeling en prestaties op school.

Dus daarom de smoothie challenge! Waarin we beginnen met fruit smoothies en gaande weg de reis overstappen naar groene smoothies. En wij verzekeren je, ze vinden het heerlijk.

 

Wat waren de ervaringen van de eerste smoothie reizigers?

“De afgelopen periode heeft ons gezin meegedaan aan de Smoothie Challenge for Kids. Wij kenden de smoothies met spinazie al, maar hebben nu een heel arsenaal aan recepten erbij. Het experimenteren met voeding is ons goed bevallen. Sommige groenten eten ze nu wel. Dat vind ik een heel groot voordeel. Wel de vitaminen en de vezels, niet het gezeur over eten. Geweldig! De regenboogsmoothies waren een leuke afleiding voor de kinderen. Geen groen, maar allemaal leuke kleuren. De gele smoothie was favoriet. Dank voor alle inspiratie en tips!”
– Sandra – zelfstandige ondernemende moeder van 2 kids

“Smoothies zijn een vast onderdeel geworden van onze gezinsroutine. Het is een super eenvoudige manier om je kinderen meer groente en fruit te laten eten. Door ze zelf de blender te laten bedienen en ingrediënten te kiezen, blijft het ook leuk. Had niet gedacht dat het zo snel tussen de oren zou zitten. Dit is het (creatieve) duwtje in de rug wat ik nodig had om een nieuwe gewoonte te introduceren.”
– Anette, moeder van 2 kids

 

Ze zitten boordevol vitamines, mineralen en vezels en ze smaken verrukkelijk. Smoothies zijn een geweldige manier om je kinderen verslingerd te krijgen aan fruit en groente.

Wij hebben al een toost uit gebracht op de eerste groep gezinnen die de Smoothie Challenge heeft volbracht. Hopelijk kunnen we die volgende maand op jouw gezin uitbrengen.

 

 

Maar ja hoe start je en hoe pak je dit aan?

​​Heel makkelijk. Wij hebben de 28-daagse Smoothie Challenge for Kids opgezet, die er eenvoudigweg voor gaat zorgen dat jullie op speelse wijze de smoothies onderdeel gaan maken van jullie (het liefst) dagelijkse eetpatroon.​
Speciaal gericht op het gezin. We nemen je mee op​ een super leuke en leerzame ​smoothie-reis.

Wil je meedoen? Of meer weten over hoe de Smoothie Challenge eruit ziet, ga dan naar:

Smoothie Challenge for Kids

Wij staan in de startblokken en wij hopen jou met je gezin tegen te komen bij de start van de smoothie-reis!

 

PS: naast Nicole en mij werkten er ook nog twee food experts mee aan de ontwikkeling van de challenge. Wie dat zijn lees je ook op de uitgebreide informatie pagina.

Laat een reactie achter