Wachten is zonde, want er is geen tweede ronde

Toen ik mijn vierde kind kreeg begon het te knellen. Er moest een betere manier zijn om alles te plannen.

Het kwam te regelmatig voor dat we dubbele afspraken hadden, we dingen vergaten, te veel wilden en tegelijkertijd ook niet meer echt de dingen deden die we belangrijk vonden.

Het putte me op een of andere manier uit, terwijl ik over het algemeen toch aardig actief en energiek ben. Een bezige, ambitieuze bij dat was ik wel!

Het zat me niet lekker.

En, er was nog iets. Iets nog veel fundamentelers aan de hand. Het leek of ik stukje bij beetje mezelf verloor. Ik ging meer twijfelen, kon minder goed beslissingen nemen en het schuldgevoel kroop steeds meer onder mijn huid. Ik boette in op mijn daadkracht en vertrouwen! Zo had ik het me niet voorgesteld. Zo wilde ik niet mijn moederschap invullen naast destijds nog een super leuke ambitieuze baan.

Ik ging zoeken naar een oplossing. Uiteraard gebruikten we al wel een gezamenlijk agenda. Echte gezinsagenda’s vond je destijds – ik praat al weer over ruim 14 jaar geleden – nog maar mondjesmaat en hadden bovendien voor mij niet de juiste indeling.

Heb er echt wel een aantal geprobeerd. Er ontbrak iets.

Juist in die periode – ja zo werkt dat – werd ik geattendeerd op het boek van Stephen Covey; The seven habits of highly effective FAMILIES.

Aaah ik wist niet dat deze bestond!

Fan van Covey was ik al. Ik ben zelfs gecertificeerd Covey trainer. Dit boek MOEST ik lezen!

En voilà daar ontstond de basis van de Happy Family Organizer.

Ik ontdekte dat de reden waarom ik minder goed in plannen en keuzes maken werd. Het had niets te maken met dat ik niet competent zou zijn. Ik miste een raamwerk hoe ik dit zou kunnen doen binnen mijn gezin in combinatie met werk. En tot dan toe had ik in de huidige agenda’s de oplossing hiervoor niet gevonden.

Misschien herken je het ook wel. Op je werk heb je allerlei systemen, overlegstructuren en strategieën. En daar werkt het prima. Kun je er over het algemeen heel goed mee uit de voeten.

Maar hoe doe je dat thuis?

Hoe stem je af, hoe blijf je op koers en zorg je dat je de juiste dingen doet? Die vragen had ik wel ……, maar geen passende antwoorden.

Dus besloot ik er zelf een te gaan ontwikkelen.

Ik las het boek van voor naar achter, deed veel research, keek in Amerika en nam ook heel serieus waar ik zelf enorm naar verlangde en behoefte aan had.

Want, ik wist een ding zeker. Als ik er behoefte aan heb, dan hebben veel andere ambitieuze moeders dit ook.

Ik ging terug naar de basis en me afvragen hoe ik de combinatie van werk en gezin eigenlijk voor me zag en wat ik daarin belangrijk vond. Besprak dit ook met mijn partner destijds en zo ontstond onze gezinsmissie en werd ook duidelijk welke waarden we heel belangrijk vonden om mee te geven aan de kinderen. We hadden onze end-in-mind helder en dat op zich gaf al heel veel rust.

Dit is ook waar de Happy Family Organizer mee begint. Terug naar wat je echt belangrijk vindt en een beeld vormen van het leven dat jij je kinderen wilt voorleven en gunt. Een leven dat past bij jou, bij wie jij bent.

En dit uiteraard vervolgens vertalen naar hoe de combinatie van werk en gezin er dan uit ziet, welke afspraken je maakt, welke verantwoordelijkheden je neemt en hoe je deze ten uitvoer brengt.

Dat is de basis, dit is het fundament onder je gezinsleven en dat geeft zooooo veeeeeel rust en tegelijkertijd ruimte, waardoor werk en gezin heel goed te combineren zijn. Prima zelfs!

Maar er zit nog veel meer in.

Het zit boordevol tips en werkbladen waarmee je structuur aanbrengt, afspraken maakt en verantwoordelijkheden verdeeld. Super compleet en het laatste hoofdstuk gaat – ik zou bijna zeggen natuurlijk -  over “Hoe blijven we gelukkig”. Voor de Covey kenners onder ons eigenlijk een bewerking van “hoe houd je de zaag scherp”.

Vasthouden aan je basis, daar steeds naar terug of bijstellen, je end in mind helder hebben dat werkt ook super goed binnen je gezin. Het helpt je jouw persoonlijke balans te bewaken, ervoor te zorgen dat je zelf ook aanbod komt, maar ook dat iedereen – dus ook jij – voldoende ruimte krijgt om zichzelf te ontwikkelen en zichzelf te blijven. Dat jouw werk privé balans super goed is en je oprecht een Happy Family LifeStyle gecreëerd hebt.

Een van mijn klanten zei er het volgende over:

“Als moeder was ik altijd druk om alles te regelen, waardoor er voor mezelf weinig tijd overbleef. Die tijd is nu voorbij mede dankzij deze geweldige organizer.

Een gezinsorganizer is onmisbaar in deze tijd, waarin veelal beide ouders werken en de taken thuis verdeeld dienen te worden”.

De Organizer nodigt je uit vooral jezelf te blijven. Je eigen gezin – in welke samenstelling dan ook – op jouw manier vorm te gaan geven. Het leven te leven zoals jij dat jouw kinderen gunt.

En dat maakt gelukkig en zorgt voor de juiste Work Life Succes balans.

Heel eerlijk is het de werkwijze om de organizer heen die me ook door mijn scheidingsperiode heeft geholpen. We hadden door het werken met de organizer een duidelijke overlegstructuur, rituelen en gewoontes waardoor we echt als een nieuw team verbonden konden blijven.

Dat was echt super geruststellend om te ontdekken.

De basis lag er echt om goed te kunnen blijven functioneren, overleggen en koers te kunnen houden ondanks het verdriet en de pijn.

Dit is ook de reden waarom ik aanvullend op de Organizer het Family Dynamics programma heb ontwikkeld. Om je de gewoontes, rituelen en systematiek die wij ons hadden aangeleerd, uit te leggen en je te leren toepassen.

Vergelijken met andere gezinnen heeft geen zin. Elk gezin is uniek. Maar het raamwerk waarbinnen je werkt zorgt er juist voor dat jullie ook uniek kunnen blijven en de doelen kunnen behalen die jullie hebben zowel thuis als in je werk.

Is het erg als je al een gezinsagenda hebt gekocht?

Nee absoluut niet.

Het is een super goede aanvulling door de werkbladen die erin zitten, het specifieke tijdloze agenda deel en omdat het een binder is waar je op de juiste plek belangrijke dingen kunt bewaren en opschrijven.

Mijn goede voornemen, nee liever gezegd commitment – is om jou als werkende moeder te leren hoe je werk en gezin moeiteloos kunt combineren en hoe je daarin kunt blijven wie je bent, zonder dus jezelf weg te geven.

Hoe je kunt werken zonder schuldgevoel.

Hoe je nog steeds het beste voor je kind doet, terwijl je jouw ambitie in je werk waarmaakt.

Hoe je jouw vrijheid behoud, wendbaar kunt zijn met je gezin en tegelijkertijd krachtig aan jouw missie kunt werken.

Leef jouw leven met de Happy Family Organizer.

Wachten is zonde, want er is geen tweede ronde.

One Life, Live it FamilyWise

Laat een reactie achter