Waarom nog uitstellen als het nu nodig is en nog kan …

Waarom wachten als het nu nodig is? Je leeft maar een keer en de tijd kun je niet terugdraaien.

Het lijkt zo’n cliché en toch is het dat absoluut niet. Misschien is er wel een hardnekkige mythe die we om zeep mogen helpen ….

Deze week maakte ik het weer twee keer mee. Coachklanten waarbij ik aan alles voelde dat het nu hun tijd is om echt actie te ondernemen, en ze het toch uitstellen Nog even genoegen nemen met wat er is. Met de pijn die ze ervaren. Met de klachten in hun lijf en eigenlijk ook het verdriet in hun hart.

Die vanbinnen weten ze dat er werk aan de winkel is.
En toch is blijkbaar de pijn niet hoog genoeg……

Dat doet me zeer en toch weet ik dat de verantwoordelijkheid uiteindelijk bij henzelf ligt en ik niets kan forceren.

Ik weet en geloof inmiddels dat je alles kunt creëren wat je wilt. Dat je je eigen werkelijkheid vormt en dat als je niet ben waar je wilt zijn, het tijd is om ergens iets anders te doen of te zijn. Het is tijd voor actie, tenzij je het wel prima vindt en genoegen neemt met minder.

En helaas kom ik het genoegen nemen met minder te vaak tegen.

Nam ik zelf dan altijd op tijd actie? Om maar even de hand in eigen boezem te steken.

Niet altijd. Zeker in het begin van mijn carri̬re niet. Toen beef ik doorgaan soms tegen beter weten in. Maar toen ik kinderen kreeg veranderde dat. Er kwam een dimensie bij. Iets in mij dat zo duidelijk wist een pure en zuivere ouder te willen zijn. Een moeder die niet doet wat er in de boekjes staat, die niet doet wat sociaal wenselijk is. Maar een moeder die gelooft dat wat zij doet en hoe zij is van invloed is op ontwikkeling van haar kinderen, hun geluk beleving en hun kans van slagen in het leven. Toen ik dat eenmaal doorkreeg Рen ging ervaren Рdat het mezelf steeds bevrijden van belemmeringen en blokkades, het me aanleren van nieuwe gewoontes (en dus het loslaten van oude), het duiken in oude emoties, mij en mijn gezin zoveel opleverde werd het mijn tweede natuur, mijn leefstijl.

Ik wil steeds het maximale van mezelf kunnen zijn in alle rollen die ik heb ik mijn leven. Dus soms werk ik aan mijn ondernemerschap, soms puur aan wie ik ben als mens en zo kom ik steeds een laag dieper, groei ik naar een volgend niveau. Dat maakt dat ook de weg vrij voor mijn kinderen om te kunnen zijn wie ze willen zijn en ook mijn klanten, want die krijgen steeds te maken met de beste versie van mijzelf op dat moment.

En ineens realiseerde ik me dat het ook deze mensen zijn waar ik mee wil werken en waar mijn impact ook het grootst is. Mannen en vrouwen die over gaan tot actie, die niet genoegen met minder nemen, die elke seconde die ze niet hebben geleefd tijdverspilling vinden. Maar, ook die echt vanuit de verbinding met zichzelf, hun hart willen leven, afgestemd op wie ze werkelijk zijn en hun persoonlijke missie willen leven. Die het spannend vinden, maar voelen dat hun persoonlijke missie groter is dan hun angst of schaamte.

Welke mythe hebben we hier dan nog weg te werken?

De mythe van dat je geboren bent en alles zelf zou moeten kunnen. Ooit had ik voor de kinderen een voorlees boek over een baby die alles kon al vanaf zijn geboorte. Alles perfect, alles kunnen wat hij wilde en in the end was hij niet gelukkig. Hij wilde leren, ontdekken, en net als anderen ook ervaren wat het is om iets te kunnen nadat je ervoor geoefend hebt.
En dat is het toch ook. Samen leren en samen groeien. De kick dat je iets overwonnen hebt, onder de knie gekregen hebt, geleerd hebt door eraan te werken met een leraar, een ouder, een coach. Dat is een heerlijk gevoel!

Waarom is het toch dan toch zo moeilijk om hulp te vragen. Waarom willen we alles alleen kunnen oplossen. Ben je dan beter, ben je dan slimmer? Ik denk juist van niet. En ik heb ook ervaren van niet. De momenten waarop mijn schaamte en angst groter was, dan mijn lef om om hulp te vragen had ik liever overgeslagen. En natuurlijk heb ik ook daarvan geleerd. Maar heel eerlijk, ik had dan toch liever voor de “gemakkelijkere” weg gekozen en om hulp gevraagd.

In de opvoeding van kinderen pas ik dit ook toe. Ik ben als een leeuwin voor mijn kinderen, ik weet intuïtief heel sterk wat ik te doen en wat ik te laten heb. Ik voel aan wanneer ze hulp van een ander nodig hebben en wanneer ik in mezelf iets op lossen heb. Wanneer ik de voedingsbron ben voor hen en wanneer iemand anders het mag geven. Dat is mij kracht en kwetsbaarheid tegelijk. Het kan omdat ik heel afgestemd leef en steeds streef naar zuiver zijn en vrij kunnen voelen in wat ik doe. Dat is de basis van mijn geluk en succes.

En zo coach ik ook. Soms ben ik streng, omdat ik dan al lang zie, voel, hoor wat er nodig is. Dan daag ik je uit om daar naartoe te gaan. Soms laat ik het even omdat ik dan zie dat het even zelf voelen en ervaren je meer gaat opleveren. Maar ik blijf steeds aan de bal totdat ik voel dat je het volgende niveau hebt bereikt waar je naar wilde zijn en je verder kunt

En dan is het zo kicken om weer die ontlading, die ontspanning, die bevrijding en vooral die grote lach op het gezicht van mij klant te zien.

Verlang jij ook weer naar die ontspanning, die grote glimlach op je gezicht en vertrouw je het mij inmiddels toe deze glimlach op jouw gezicht toveren. Voel je dat je niet langer meer wilt en kunt uitstellen. En heb je geen zin in langdurige trajecten, psychologische ondervragingen, maar geloof je wel in het snel creëren van een eerste doorbraak, het krijgen van helderheid waardoor jij weer verder kunt?

Maak dan gebruik van mijn speciale zomeraanbod. Want, de gedachte dat er nog steeds te veel werkende ouders gestrest de vakantie in gaan – die dan juist pas kunnen ontladen en laten zijn wat er is – maakt me verdrietig. Terwijl het eigenlijk elke dag zou kunnen, als je weet hoe je dat moet doen en je voelt dat dat oké en veilig is.

Wees loyaal aan wie jij bent en ga voor wie jij wilt zijn thuis en in je werk.
Kies voor work life succes en plan nog voor de zomer een VIP coachingsdag in. Betalen in termijnen mag. Geld hoeft geen belemmeringen te zijn en je bent het absoluut waard. En niet alleen jij, maar ook je kinderen, je klanten. Zij mogen zien wie je werkelijk bent, in volle bloei in alles wat je bent.

Ik kies steeds voor die bevrijding. Ik heb meestal een paar coaches tegelijk van heel spiritueel tot heel down to earth over geld en ondernemerschap. Het mooie van een VIP dag is dat je precies helder krijgt welke lagen in jou aangeboord mogen worden, welke stappen je kunt zetten en welke nu prioriteit hebben om naar het eerst volgende niveau te kunnen groeien.
Dat geeft rust ruimte en is de springplank naar groei, naar meer tot je recht komen, naar floreren, naar jouw succes. Bovendien leer je een manier van denken en zijn, die je nooit meer afleert. Die een tweede natuur voor je wordt en waar je altijd op terug kunt vallen.

Als dit voor jou voelt als een schot voor open doel, dan zou ik zeggen onderneem dan nu actie. I

Dan werk ik graag intensief 1-op-1 met jou. Maar dat heb je inmiddels vast al gemerkt ;-).

Ik doe slechts vier VIP coachingsdagen per maand en de zomervakantie komt met rasse schreden dichterbij….

Geef mij 1 dag en ik geef er jou er je krachtige balans voor terug.

Onder deze link kun je meteen reserveren en dan krijg je de intake opgestuurd en neem ik contact met je op. Ik kijk er naar uit en naar vooral die grote glimlach op je gezicht ;-).

Laat een reactie achter