Hoe werkt steeds afstemmen op geluk?

Het doel van het leven is de uitbreiding van geluk. Geluk is het doel van ieder ander doel. De meeste mensen geloven dat geluk voortvloeit uit succesvol zijn, de verwerving van rijkdom, een goede gezondheid en het hebben van goede relaties. Er bestaat ongetwijfeld een grote sociale druk om aan te nemen dat deze verworvenheden neerkomen op hetzelfde als het bereiken van geluk.

Toch is dat een vergissing.

Succes, rijkdom, een goede gezondheid en het koesteren van relaties zijn een bijprodukt van geluk, niet de oorzaak ervan.

Bovenstaande tekst komt uit het boek “De 7 sleutels tot geluk” van Deepak Chopra een van mijn grote inspiratiebronnen, waar ik veel aan heb gehad toen ik mezelf wilde bevrijden van allerlei belemmerende overtuigingen en blokkades in mezelf.

Zelf heb ik nl. jarenlang geloofd dat ik eerst succesvol moest zijn om van gehouden te mogen worden, liefde te mogen ontvangen, gelukkig te mogen zijn, om voor mijn kinderen van betekenis en een rolmodel te kunnen zijn.

Overtuigingen die er ingeslopen zijn. Die ik ben gaan geloven om verschillende redenen. Die eigenlijk verbloemden wie ik werkelijk was, maar die op dat moment blijkbaar functioneel waren.

Die redenen heb ik onder ogen durven zien en geheeld, en achter me kunnen laten. Sommige zijn best hardnekkig geweest en soms nog. Maar ik weet nu hoe ik ze steeds weer kan ontrafelen en niet meer mijn leven kan laten bepalen. Natuurlijk zijn ze bepalend geweest voor wie ik nu ben, ze hebben me gevormd, maar ze zijn niet meer continu actief aanwezig. Daardoor is mijn gevoel van vrijheid enorm gegroeid, ervaar ik minder angst en stress.

Hoe ik dat heb gedaan?

Door op momenten waar het nog ging zoals ik wilde stil te gaan staan en me bewust te worden van waarom ik ben waar ik ben, en me voel zoals ik me voel. Momenten waarop ik me niet gelukkig en gestrest voel. Dan weet ik dat die realiteit mij laat zien waar IK van overtuigd ben. Waar ik nog allerlei randvoorwaardelijke dingen bepalend laat zijn of ik wel of niet gelukkig ben. Nog allerlei what if’s, in plaats van ondanks dat alles tevreden kunnen zijn, dankbaar en blij.

Je ervaart alles om je heen op de manier zoals jij je vanbinnen voelt. Jouw buitenwereld is een afspiegeling van je binnenwereld. En als het niet zoals je wilt, dan weet je dat je iets te doen hebt. Dat je naar binnen moet gaan en voelen, gewaarworden, en loslaten.

Betekent het dat jezelf eigenlijk altijd degene bent die het werk te doen heeft?

Ja eigenlijk wel!

Hoe jij je voelt vanbinnen, wat jij denkt, waar jij voor open staat bepaalt hoe je jouw gezin, je werk, je partner, je leven om je heen ervaart. En als dat nog niet is zoals je het voor ogen had dat zit hier de discrepantie, ruis op de lijn, dan is hier werk aan de winkel.

Maar ja hoe vaak nemen we daar de rust voor? In de hectiek van alle dag razen we vaak door. Is er zo veel te doen. Proberen we eerst omstandigheden te veranderen en te verbeteren in plaats van te kijken naar de oorzaak van de wrijving, de stress, het uitblijven van succes, het gevoel van ongenoegen.

Wat ik vaak zie is dat we meer van hetzelfde gaan doen. Nog harder gaan werken. Nog meer ons best gaan doen. En eigenlijk met effect dat we juist onzekerder, wanhopiger en minder energiek en blij worden.

Je kent deze uitspraak vast wel: Als je meer van hetzelfde gaat doen, krijg je meer van hetzelfde terug”. Het is eigenlijk waanzin om steeds hetzelfde te blijven doen en een ander resultaat te verwachten. Een mooie uitspraak van Einstein en een waarheid als een koe.

Dus daar zit niet de oplossing. Daar zit niet jouw doorbraak als je nu voelt dat het is niet is zoals je wilt. Als je gezin niet draait zoals je het had gehoopt en je de combinatie van werk en gezin als zwaar en pittig ervaart.

Dat je zelfs als je heel eerlijk bent je:

·    soms geen energie meer over hebt als je naar huis gaat,

·    kribbiger wordt en een korter lontje hebt

·    werk steeds lastiger los kan laten als je thuis bent

·    steeds meer verwijtend bent naar je partner en andere toe.

·    minder respect voor jezelf krijgt, je jezelf soms niet meer herkend.

·    niet meer echt blij bent met jezelf.

Dat kan toch niet waar zijn. Want in potentie is alles aanwezig om gelukkig te kunnen zijn. Dat weet je diep van binnen ook. Maar je komt er niet bij. Je weet nu niet zo goed wat je daaraan moet doen. Waar je zou moeten beginnen.

Pak de regie terug!

Het begint met de keuze te maken dit niet meer te willen. Met ervoor te kiezen dat jij je volledige potentieel wilt leven en wilt zijn wie je bent.

Jezelf volledig te omarmen precies zoals je bent, en jouw verlangens, behoeftes en ideeën serieus te nemen. Jouw geluk vooropstellen en weten wat daar voor nodig is. Niet buiten jezelf, maar in jezelf. Van daaruit kunnen je ook de ouder zijn die je wilt zijn, de partner, werknemer, de ondernemer etc. Dan volgt ook het succes, het geld, de energie, de levenslust. Dan ben je en creëer je het leven dat bij jou hoort dan kom je volledig tot je recht, dan straal jij uit wie je bent en trek je aan wat hoort bij jou.

Daar heb je je steeds een aantal stappen bij te doorlopen.

Stappen die ik door alles wat ik heb mogen ervaren in mijn leven en door alle coaching en begeleiding die ik heb gehad, vertaald heb naar een HartKrachtModel. Een super krachtig model dat in mijn coaching en trainingen steeds centraal staat en waarmee ik ook jou weer op de middenstip van jouw leven krijg.

Want, door jezelf centraal te stellen, jezelf te bevrijden van dat wat niet bij je hoort, bij je past, niet functioneel is verhoog je jouw geluksbeleving en daarmee alles om je heen. Je krijgt de resultaten die je graag wilt door gewoon jezelf te zijn. Eerlijk, zuiver en oprecht.

Niet langer iemand zijn die je niet bent. Niet langer jezelf in allerlei bochten wringen, niet langer alle bordjes in de lucht houden omdat je denkt dat daardoor iedereen gelukkig wordt. Niet langer zo streng zijn voor jezelf en jezelf zo uitputten.

Daar word niemand blij van en zeker jij niet!

Voel jij als je heel eerlijk bent dat je om dingen heen draait. Weet je doordat je steeds tegen dezelfde of vergelijkbare dingen aanloopt dat jij iets te veranderen hebt. Dat je lijf ook aangeeft dat je het zo niet vol houdt.

Weet je ook dat je niet voor een quick fix wilt gaan, maar ook niet voor een eindeloos lang durend psychologisch traject.

Wil je juist snel tot de kern komen en je aandacht richten op het aanleren van gewoontes, rituelen en vaardigheden waarmee je steeds zelf aan de slag kunt. Dan ben ik blij dat ik je deze maand een aantal super gave dingen kan aanbieden.

En welke van deze bij jou past dat weet jij.

Juist in deze laatste weken al weer voor de zomervakantie, waar er vaak nog even een soort van eindspurt getrokken moet worden om alles af te krijgen en te realiseren voordat je rustig weg kunt, denk ik dat het heel waardevol en juist ook effectief is – hoe tegennatuurlijk dit misschien ook voor je voelt – om aandacht te besteden aan jezelf.

Weer leven vanuit bewustzijn, weer kiezen voor jouw eigen plek, jouw passie, jouw geluk gaat ervoor zorgen dat je in de energie bent die bij jou past, bij jou hoort. Je daardoor ook veel effectiever en productiever zult zijn en je creatiekracht super sterk wordt.

Deze maand start weer de Get Ready & Live It Up 30-daagse online training, waarin je leert hoe je weer energiek wordt en blijft, waardoor je beter kunt presteren in je werk en ook thuis de werkende ouder kunt zijn die je wilt zijn. Je kunt deze online training afsluiten met een geweldige groepscoachingdag met gelijkgestemden – waar er slechts plaats is voor 6 deelnemers. Lees er hier meer over.

De combinatie van deze twee is super krachtig en zorgt ervoor dat je nog voor de zomer weer helder hebt hoe je het wilt, hoe je jouw gezin meer in balans kunt krijgen en absoluut minder stress zult gaan ervaren in de dynamiek van gezin en werk.

Heb je nu vooral behoefte om even tot jezelf te komen, te resetten, inzicht te krijgen in wat je nu in de weg zit. Dan raad ik je absoluut het “Unlimted Mums Stilte Retreat” aan op 16 en 17 juni. Dat is echt een te gek programma specifiek voor vrouwen deze keer.

Tijdens deze tweedaags wil ik heel graag jouw inspiratiebron zijn. Alles met je delen wat ik geleerd heb in de afgelopen jaren over moederschap, werken en ondernemerschap, liefde en relaties. En samen met twee geweldige andere experts – @Marlous Klomp en @Babs Jasper – gaan we mega stappen zetten in de rust die het klooster – waar we twee dagen zijn – ons biedt. Ook voor dit retreat zijn maar een beperkt aantal plaatsen en de interesse tot nu toe is hoog! Dus wacht niet te lang als je deze twee dagen niet wilt missen en voelt dat je ze nodig hebt.

Het is mij zo duidelijk geworden dat het pas gaat stromen in je leven als je jezelf weer op de middenstip durft te zetten, eerlijk naar jezelf durft te zijn en uit durft te spreken en te laten zien wie jij bent. Waardoor je jouw missie in dit leven kunt leven. Als je daar niet staat ben je bezig anderen te pleasen, leef je onder druk en in angst, en voel je je niet vrij. Kun je niet creëren wat je wilt op het gebied van werk, relaties, gezin en geld.

Einstein zei ooit: “Domheid is alsmaar het hetzelfde doen en een ander resultaat verwachten”. Hetzelfde doen is veilig omdat je het zo gewend bent, ook al voel je dat het echt anders zou moeten. Als je niet uit deze comfort zone stapt, sta je stil, doe je wel je best, maar zit er geen beweging in. Wanneer je niet tevreden bent met hoe het nu gaat, en je blijft alsmaar hetzelfde doen, dan maak je van jezelf een slachtoffer van de situatie. Dat moet je niet willen. Dat is niet nodig. Er is zoveel mooiers en beters te creëren als je jouw comfort zone verlaat. En dat kan in allerlei vormen. Veilig en vertrouwd.

Ik heb de laatste jaren heel veel gecreëerd. Heel veel vormen juist om jou in de gelegenheid te stellen die vorm te kiezen die bij je past. Die nu het beste aansluit bij waar je staat en waar je behoefte aan hebt. Omdat het mijn missie is om werkende ouders gelukkig te laten zijn met zichzelf in hun combinatie van werk en gezin, en ik de work life dynamiek door en door ken kan ik je ook zoveel vormen aanbieden.

Wil je nu echt stappen ondernemen? Dan wil ik je graag helpen.

Nog voor de zomer. Zodat je voorkomt dat je in de vakantie – als de stress van buitenaf wegvalt en die je nu gek genoeg op de been houdt – een soort van instort en pas voelt hoe moe je werkelijk bent en hoeveel je steeds van jezelf vraagt. Doe het werk voor die tijd, in een veilige en inspirerende omgeving, met super gemotiveerde andere deelnemers en laat weer zien wie jij bent!

De inschrijving voor het Unlimited Mums Stilte Retreat doe je hier en voor de 30 daagse training “Get Ready & Live It Up” voor de training onder deze knop.

Dus kies wat past bij jou. Lees de informatie door en voel wat nu goed zou zijn voor jou. Tolereer niet langer de druk van al het geregel, maar kies voor meer (gezins)geluk.

Je leven kan niet stuk als je eerst kiest voor jouw eigen geluk.

Neem de regie en kies wat jouw past.

PS

Wil je liever een-op-een met mij aan de slag? In één dag tot de kern komen. Volledige aandacht voor jou en nog voor de zomer bij jou de doorbraak creëren waar je naar verlangt, en waardoor je meer geluk en succes kunt gaan ervaren. Dat kan ook in mijn Work Life Succes VIP Coachings dag. Step it Up en kies hier dan voor. Ik doe maar 4 VIP coaching dagen per maand. Dus wil je nog voor de zomer, boek dan snel hier jouw VIP dag.

Laat een reactie achter