Uitstel van gezinsgeluk door werkdruk. Dat kan toch niet waar zijn?

Voor mij was het ook regelmatig een worsteling. Het combineren van werk en gezin. Zeker als er onverwachte veranderingen in werk, school of thuis waren. Dan was het weer even echt schakelen om alles weer in het gareel te krijgen. Alles weer onder controle en lopend als een trein.
Tja, toen dacht ik nog dat dit het ultieme model was om Rust, Regelmaat en Reinheid te kunnen realiseren binnen gezin.

Dat geloofde ik toen althans.

Maar laten het nu juist deze drie dingen zijn die per definitie bijna een utopie zijn als het om gezinsleven gaat. En inmiddels ook enigszins achterhaald. Controle en alles in de hand houden zijn nou ook niet bepaald de woorden die passen bij een eigentijds, actief gezin.

Waar ik achter kwam was dat het niet zo zeer op strakke structuren gaat, maar veel meer rituelen, afstemming en vooral dicht bij je eigen natuur blijven.

Is dat vaag? Loshangend zand? Ongeorganiseerd zooitje?

Nee juist helemaal niet! Wel wendbaar en effectief.
Een soort van Agile dus.
Of noem het scrum@home. Bij een aantal van jullie vast wel bekend.

Als je in de basis goed nadenkt over hoe je het gezin graag zou willen beleven, wie je daarin zou willen zijn of wat je zou willen doen samen, dan wordt het geen wankele constructie die bij veranderingen of bijzondere gebeurtenissen of incidenten niet blijft staan, maar juist een geolied systeem dat werkt wat er ook gebeurd.

Wat ik heb ontdekt over hoe je het gezin heel wendbaar en effectief kunt laten zijn en er optimaal van kunt genieten, dat vertel ik je tijdens het webinar dat ik vanavond om 20:30 uur geef.

Ik zie nu helaas te vaak – en dat deed ik in het begin ook nog – dat we het geluk en genieten uitstellen. Omdat het zo druk is op het werk. Omdat er eerst nog zoveel andere dingen moet gebeuren of op orde moeten zijn (ook thuis denk maar aan die volle strijkmand en de administratie …… ;-), voordat we blij kunnen zijn. Maar helaas af zijn dingen nooit en het put je uit – zeker als je een beetje perfectionistisch of controle freak bent. Het maakt dat je steeds minder energiek wordt, kribbiger en minder gezellig en juist ook minder effectief. Terwijl het je daar nu juist om te doen was. De zaken goed en slim organiseren, zodat je rust en ruimte had om te genieten.

Dan wordt er gezegd. Je moet het wat meer loslaten.
Maar ja, hoe dan!
Hoe doe je dat.
Want, dan gaan je haren vast al recht over eind staan. Van het schrikbeeld dat het dan helemaal in de soep loopt. Dat je nergens op terug kunt vallen.
Ja toch?
De vraag is dus hoe wordt je wendbaar als gezin, hoe leg je er het juiste fundament onder, de juiste rituelen en systemen, waardoor je gelukkig en effectief kunt zijn thuis en op je werk.

Dat leer je in webinar van vanavond.

“Van druk naar geluk, de 4 keuzes die jouw werk privé balans drastisch gaan veranderen.

Wil jij niet langer iemand zijn die je niet bent? Je in bochten wringen, ballen in de lucht houden, je schuldig voelen en te hard werken waardoor je jouw gezin bijna uit het oog verliest. Je bijna verzuipt in de combinatie van werk en gezin?

Maar wil je wel:

·     puur en zuiver zijn in je ouderschap en eerlijk in je werk.
·     meer kunnen genieten van de combinatie van werk en gezin
·     de juiste aandacht kunnen geven aan je gezin en in je werk.
·     ervaren dat gezin en werk moeiteloos naast elkaar kunnen bestaan
·     leren hoe je dat dan inricht en realiseert

Dan is deze online training iets voor jou!

Ik leer je de 4 keuzes die bestaande denk en gedragspatronen doorbreken, waardoor je in een nieuwe effectieve flow komt afgestemd op wie jij bent,

Pas toen ik weer echt helder voor ogen had hoe ik graag wilde – en me dat me ook echt kon voorstellen en doorvoelen – kwam er nieuwe energie, kwamen de oplossingen en ideeën. Daar is ook mijn Happy Family LifeStyle methode uit ontstaan, waar de Happy Famiy Organizer een wezenlijk onderdeel van uit maakt.

Dus leg je er niet bij neer en ga geloven dat het anders kan. Soepel, wendbaar en effectief.
Wil je echt dat je je weer energieker gaat voelen.
Wil je na je werk ook nog energie over hebben en blij zijn dat je thuis bent. In plaats van bijna last hebben van je kinderen op voorhand al, omdat het een te zware werkdag was of omdat er nog zo veel te doen is.
Wil je voelen dat de basis goed ingericht is en dat je daar steeds op terug kunt vallen.

Dan zie ik je graag vanavond online.
Schrijf je hier gratis in en gun jezelf dit uur om te leren hoe je de basis legt voor work life succes.

 

PS

Op 16 en 17 juni vind de tweedaagse Unlimited Mum Stilte Retreat plaats.
 
Daar ga je waanzinnig veel leren over jezelf en ontdekken wat goed is voor jou en je gezin. Ontrafelen in stilte wat je nu nog tegenhoudt, echt te doen waar je voor staat, je intuïtie te durven volgen en technieken leren hoe je in jouw dagelijkse, drukke en actieve leven steeds bij je eigen kern kunt blijven en zo gelukkig en succesvol kunt zijn thuis en op je werk. Dat is wat ik je gun en dat is waar ik met twee andere experts samen met jou aan ga werken.
 
Tot en met morgen geldt nog maar een paar dagen de speciale vroegboekkorting. Er is slechts plaats voor 10 vrouwen.
Wil je er meer nog meer over lezen lees dan ook mijn laatste blog hierover.

Laat een reactie achter