Te druk om het geluk om je heen te zien? Zo vind je het weer.

Soms ligt het geluk voor je neus en zie je het niet. Zo druk met van alles, dat je je niet eens beseft dat het geluk er al lang is en dat je het niet meer hoeft te zoeken. Op zo’n dag als vandaag realiseer ik me even weer meer dan ooit hoe blij ik ben met mijn kinderen en alles wat ik heb en kan doen. Als ik ze weer even lekker om me heen heb en zie hoe ze groeien, en dat ik voel hoe goed ons contact en de hartsverbinding tussen ons is. Dan weet ik ook weer wat echt belangrijk voor mij is, dan leef ik mijn waarden en geniet ik deze dag met volle teugen.

Hoe komt het dan toch dat we na zo’n vrije dag of paar vrije dagen weer zo snel in een race tegen de klok zitten, in het weekend uitgeput zijn van alles wat we door week te regelen en te combineren hebben.

Leggen we de lat zo hoog?

Sluipt het er langzaam in en vergeten we echt te leven en te genieten als we steeds bezig zijn om de juiste balans tussen werk en privé te vinden?

Misschien zit het wel in het woord balans. Geeft balans niet per definitie het gevoel dat het een altijd ten koste gaat van het andere? Als een soort van weegschaal? Heb je meer van het een dan slaat automatisch de balans terug naar het andere. Dat is ook wat balans suggereert en ook als gevoel geeft. Het impliceert dat het een, direct het ander uitsluit. Het een ten koste gaat van het andere. Maar is dit wel zo? Of wordt ons dit aangepraat. Kan het prima samen, maar gaat het erom om jouw persoonlijke Work Life Succes formule te ontdekken, waardoor je thuis en in je werk gelukkig èn succesvol kunt zijn.

Als dit dan zo is waarom streven we dan zo naar balans? Wat is het dan wat je zoekt – of juist mist – als het vinden van balans tussen werk en privé je niet helpt?

Wat is het belangrijkste in je leven? Je gezin? Je werk?

Kun je eigenlijk wel kiezen?

Zijn ze eigenlijk niet alle twee heel belangrijk. Zijn er naast deze twee ook nog andere levensgebieden niet heel belangrijk. Zoals je gezondheid, je familie en vrienden, tijd voor jezelf, een bijdrage willen leveren, etc.

Waar het om gaat is dat je helder hebt welke resultaten je op de verschillende gebieden wilt bereiken en hoe ze elkaar kunnen versterken en hoe je ze in lijn kunt brengen met wat jij wilt en nastreeft. Weten hoe jouw leven er in zijn totaliteit eruitziet en hoe je dat gaat vormgeven en inrichten en vooral ook leven.

Wat is het leven dat jij nastreeft en waarom?

Als je je echt verbindt met je hart, en voelt waarom bepaalde waarden, resultaten en leefstijl essentieel voor je zijn, zul je gaan ervaren dat ze je in al je levensgebieden gaan versterken. Dat het er allemaal mag zijn. Dat je jouw levensmissie thuis en in je werk mag gaan leven!

Je gedachten, je woorden en acties worden uitgelijnd, omdat je weet wat je wilt en voelt wat echt belangrijk voor je is.

Dan zul je ook de magie van het leven gaan ervaren, het geluk zien, de passie voelen en je leven waarderen, ook al lijkt het er soms niet te zijn. Want, in die situaties weet je snel weer terug te halen wat belangrijk is, zet je er als het ware het vergrootglas weer op je missie en leer je uit de lessen die op je pad komen.

Het vraagt wel om helder te weten wat echt belangrijk voor jou is, en het vereist enige discipline. Maar als je het een gewoonte maakt en per levensgebied weet waarom bepaalde zaken daarbinnen belangrijk zijn, werkt het als een soort van magie. Kom je in een flow en kun je ook lastige situaties gemakkelijker aan omdat je steeds weer terugkomt op jouw eigen levensmissie.

We hebben het dan al lang niet meer over time management, maar over life management. Waar werk en gezin naast elkaar kunnen floreren, waar samen leren en groeien centraal staat, en waarin het belangrijk is dat jij weet en voelt in alle cellen van je lichaam waar je voor staat.

In de waan van alledag is het niet altijd eenvoudig om soms nog te voelen wat dat is. En valt de combinatie van werk en het runnen van een gezin je niet mee. Sterker nog je vindt het best pittig. Je werkt er echt hard aan, maar het voelt alsof je er geen grip meer op krijgt. Je voelt ook niet de rust om er eens even goed voor te gaan zitten, terwijl je weet dat dit juist wel is wat je hebt te doen. Niet eenvoudig om dit onderkennen, maar onderhuids zit dat je behoorlijk in de weg. Het knaagt aan je.

Maar ja. Je kunt toch niet zomaar even jezelf centraal stellen om weer te voelen waar het voor jou om gaat? Hoe jij het zou willen, hoe jouw ideale combinatie van werk en gezin eruitziet. Laat staan dat je jezelf even op de middenstip zet en even de belangrijkste persoon in jouw leven maakt.

Ja dat kun je wel.

Sterker nog.

Dat is super belangrijk!

Zo niet super wezenlijk om er ook maximaal voor anderen te kunnen zijn en ook goed te kunnen presteren in je werk.

Het begint allemaal bij jezelf. Jezelf serieus nemen. Je eigen plek innemen. Rust voor jezelf creëren en goed voor jezelf zorgen.

Nog steeds voor veel vrouwen voelt dit zo tegennatuurlijk. Maar ik zeg je dit. Doe je het niet dan loop je net als de vele vrouwen die ik heb mogen coachen het risico dat je echt omvalt en thuis en op je werk helemaal niet meer kunt zijn wie je bent. Dat is het laatste wat je wilt!

Daarom heb ik je het gemakkelijk gemaakt en is er op 16 en 17 juni een super gaaf Stilte Retreat voor Unlimted Mums. Werkende moeders die heel goed weten hoe ze het willen, maar te moe of te weinig energie hebben om even weer de balans (ja deze balans mag wel 😉 op te maken. Even zich te laten verwennen, tot rust te komen en toch ook heel “hard” aan het werk te gaan om weer super helder te krijgen hoe jij het wilt. Wat jouw ideale combinatie als het gaat om werk en gezin, jij en je relatie, jij en jouw kinderen en jij en jouw leefstijl.

Dit ga je allemaal ontdekken tijdens de twee daagse retreat met geweldige experts erbij. We werken bewust in een kleine groep, zodat je intensief aandacht en de tijd krijg. Er is slechts plaats voor 10 vrouwen.

Wil jij weer voelen dat je in het midden van je leven staat, dat het stroomt, dat jouw leven past bij wie je bent, in plaats van dat je je voor je gevoel steeds in allerlei bochten wringt en achter de feiten aanholt. Waardoor jouw energie, jouw blijdschap en goede gevoel over het (gezins)leven achteruit gaat.

Dan is deze retreat jouw kans om in slechts twee dagen weer back on track te komen. Jezelf weer te voelen en te weten waar je staat. Lees er hier meer over.

Ik hoop je te zien op 16 en 17 juni voor het Unlimited Mums Stilte Retreat op het geweldige Emmaus klooster samen met nog 2 andere, misschien zelfs drie andere experts. Deze laatste is nog even een verrassing, maar zou ik er super graag bij willen hebben.

Kies voor jezelf en wordt de meest gelukkig en succesvolle moeder die je kunt zijn.

One life, live it heartwise!

 

Laat een reactie achter