De krachtige keuze van Brigitte en hoe deze jou ook kan helpen

Durf jij te kiezen voor jezelf?

Je verlangt er naar weer die energieke werkende ouder te zijn en gelukkig met je gezin.

Je wilt je succesvol en competent voelen.

Volledig verbonden zijn met wie je werkelijk bent, waardoor je laat zien wat je kunt en bereikt wat je voor ogen hebt.

Als jij net zo bent als Brigitte – een van mijn klanten – dan vraag je je zoveel af. Dan probeer je keuzes steeds vanuit je hoofd te verantwoorden. Ook al weet je dat luisteren naar je hart beter is. Al die afwegingen malen maar rond. Het begint op een complete jungle aan gedachten te lijken. Het wordt steeds voller. En die ene keuze waarvan je intuïtief al lang weet dat je die moet nemen, die maak je niet. Je durft het niet. Het ontbreekt je aan lef.

Terwijl het dus echt tijd is om even voor jezelf te kiezen.

Maar voor wie is dat belangrijk?

Alleen voor jezelf?

Is het niet egoïstisch om jezelf centraal te stellen. Ik hoor het je denken.

Nee en nog eens nee!

Ik laat je graag zie hoe je deze overtuiging doorbreekt zonder dat je daarmee meteen je hele leven op zijn kop hoeft te zetten. Wat er mogelijk is en wat Brigitte deed waardoor ze weer veel meer energie, kracht en voldoening kreeg. Ze weer ging voelen dat ze zelf in de lead is. Dat het leven door haar heen stroomt, dat ze zelf de regie heeft, ze weer super goed kan afstemmen op wat belangrijk is en wat er mag gebeuren.

Ze ging weer voelen dat ze haar eigen leven creëert in plaats van dat ze het iedereen naar zijn zin maakt en ondertussen nog steeds het gevoel bleef houden van niet goed genoeg zijn en het niet goed genoeg doen. Thuis en in haar werk.

Eigenlijk was het een heldendaad, want alles en iedereen om haar heen werd er beter van.

Zeker zo vlak voor de vakantie kan ik me voorstellen dat je rust in je hoofd wilt, je wilt genieten van de voorpret. Maar de stress om alles op tijd af te krijgen, je gebrek aan energie en overzicht maken dat je er tegenop ziet.

Je wilt zo graag gezellig zijn en effectief blijven, maar je betrapt jezelf erop dat dit steeds minder wordt. Je wilt graag aandachtsvol naar je kinderen toe zijn, die ook behoorlijk op hun laatste reserves lopen, maar het je hebt gewoon de puf niet meer. Je kunt het nog amper opbrengen.

Als het je net zo vergaat als Brigitte, dan wil je het heel graag anders, maar weet je niet waar je moet beginnen en waar je de tijd en energie vandaan moet halen om hier uitgebreid en lang bij stil te staan.

Ze was moe, prikkelbaar en snel geïrriteerd.

Haar zelfkritiek werd steeds erger.

Ze baalde ervan dat ze zo’n kort lontje had en snel uitviel.

Een geruststelling. Uitgebreid en heel lang stil te staan hoeft niet

Een keuze maken wel. De keuze om dit niet meer te willen zijn, jezelf op de middenstip te zetten en weer te voelen wie jij bent en wat jij dan doet.

Het bleek een gouden keuze, waar niet alleen zijzelf veel beter van werd. Het had ook meteen effect op haar gezin, haar relaties en haar werk. Achteraf zei ze had ik dit maar eerder gedaan. Had ik maar het lef gehad om iedereen duidelijk te maken thuis en op mijn werk dat ik dit even nodig had. Dat het super belangrijk is, om jezelf serieus te nemen en even stil te staan.

En wat is het wat zij deed en jij ook kunt.

Ze nam de tijd voor een Work Life Succes VIP coachingsdag. Een dag waarin jij centraal staat en waar we rust in dat hoofd gaan creëren, we achterhalen wat je in de weg zit om gewoon te zijn, om werk en gezin moeiteloos te kunnen combineren op een manier waar jij blij van wordt, energie van krijgt en trots op bent.

Lijkt er je nu nog zoveel in de weg te zitten, heb je een oerwoud aan gedachten in je hoofd, voelt het als heel complex om dit te doorbreken. Laat me je geruststellen. Het doorbreken van het onderliggende patroon of patronen lukt met mijn HartKrachtModel.

Het heeft nl. niets met een te druk leven te maken, of te veel willen, maar met een mindset, met overtuigingen, met helder hebben waar je naar toe wilt en hoe je wilt zijn. Met luisteren naar je hart en dat kracht bij zetten.

Want,

“You see the world, through how you feel”.

Een van mijn favoriete quotes. En daar gaan we dus aan werken. Anders kijken, vanuit andere perpectieven en paradigma’s. 

Nu zo voor de vakantie – een periode waarin voor bijna 80% van de werkende ouders de stressbeleving nog hoger wordt – wordt het gevoel van druk zijn en niet goed genoeg zijn alleen maar sterker. En ik zou dat graag zo anders zien, en eerder en blijvend ombuigen.

Aan het einde van de VIP dag heb je jouw persoonlijke Work Life Succes plan gemaakt, en heb je deze ook doorvoeld, voor je gezien en verankerd. Weet je wat je nodig hebt, maar ook hoe je in jouw leven wilt staan, en waarom. Een intensieve, zeer impactvolle dag.

Het zorgt ervoor dat je je:

Energieker voelt, competenter, blijer en gelukkiger met wat je hebt en wat er is.

Je hebt weer energie om je werk voor de vakantie rustig af te maken en met volle teugen te genieten van de voorbereidingen van de vakantie.

Want we hebben ruimte gemaakt letterlijk en figuurlijk. Je bent ontladen en dat ervaar je niet alleen nu, maar ook straks na je vakantie. Het is een duurzame verandering, omdat je anders bent gaan kijken en daardoor anders zult gaan doen.

Je hebt geleerd hoe je het HartKrachtModel steeds zelf kunt toepassen en zelf leiding kunt nemen over jouw leven. En dat is mijn doel een leven afgestemd op wie jij bent, op wat jij wilt doen en wat jou gelukkig maakt.

Wil jij dit ook?  Boek dan nu één van de extra VIP dagen die ik speciaal nog ingepland heb voor de vakantie periode. Ik vind dit zo belangrijk dat ik extra ruimte in mijn agenda heb gemaakt. Ik ga zelf pas 9 augustus op vakantie – en ben dan ook even echt weg want dat is af en toe ook even nodig ;-).

Dus heb die moed, pak die kans, voel die wens in jou om rust in jezelf en met name en helderheid in je hoofd te krijgen. Nadat je geboekt hebt plannen we de dag die jou het beste uitkomt en starten we de voorbereiding.

De beste versie worden van jezelf begint met kiezen voor jezelf!

Laat een reactie achter