Kiezen vanuit je Hart, zo doe je dat. 4 tips om dat te leren.

Vroeger als kind ging het je best gemakkelijk af. Je koos eigenlijk spontaan vanuit je hart voor wat je leuk vond of waar je zin in had. Gaandeweg je opvoeding en op school leerden veel van ons eigenlijk af om op je gevoel te vertrouwen. Het hoofd kreeg een steeds belangrijker rol en steeds vaker namen we beslissingen vanuit ons hoofd in plaats van uit ons hart. Omdat we gewend zijn om zo veel af te wegen en te analyseren is het steeds moeilijker geworden op je intuïtie af gaan en je onderbuikgevoel te volgen.

Terwijl we inmiddels uit wetenschappelijk onderzoek weten dat vertrouwen op je intuïtie tot betere keuzes en resultaten leidt…..

En dan krijg je kinderen en word je samen een gezin. Je hebt sterke beelden bij hoe je het wil en je jouw kind echt vanuit je hart wil opvoeden. Maar hoe doe je dat met zoveel opvoedboeken om je heen, die niet altijd eenduidige informatie geven en je soms bij het lezen van bepaalde tips al buikpijn bezorgen? En hoe doe je dat als er zoveel te organiseren en te regelen valt?

Door steeds deze 4 stappen te doorlopen, zul je merken dat kiezen voor wat je hart je ingeeft steeds gemakkelijker gaat en je bovendien betere keuzes maakt voor jou en je kind.

 1. Kies om het te gaan doen.
  Het begint met het weer willen leren bewust te gaan kiezen vanuit je hart. Je kunt pas gaan ontdekken of iets werkt als je het ook daadwerkelijk gaat doen en je je committeert aan de wens om je intuïtie te versterken. Dat vraagt om lef om je hoofd – dat gek genoeg zo heerlijk vertrouwd voelt en je het gevoel van zekerheid geeft – even wat meer los te laten en je hart meer ruimte te geven om te spreken.
 1. Sta stil.
  In de hectiek van alledag is er vaak weinig ruimte om even stil te staan. Even op adem te komen en te voelen hoe het met je gaat. Laat staan dat je even bewust kiest wat je die dag wilt doen of te voelen wat belangrijk voor je is.  Om echter in contact te komen met je onderbuikgevoel, is het van belang dat je even stil wordt, je hoofd tot rust komt en je bewust wordt van het hier en nu.
 1. Stoppen met praten.
  Luisteren naar je hart kan eigenlijk pas echt als je stopt met praten. Vaak denken we door er met anderen over te praten, de oplossing te vinden. Maar in werkelijkheid is het effectiever om eerst even naar binnen te gaan en te voelen wat daar is en wat je misschien als ingevingen krijgt als je rustig ademhaalt en stopt met praten. Lekker rustig en diep ademhalen heeft sowieso als effect dat je van je hoofd naar je hart gaat en dat je beter kunt voelen wat klopt of goed is voor jou en welke keuze je te maken hebt.
 1. Negeer de ja-maars…
  Nadat je een keuze gemaakt hebt, is het belangrijk dat je in je hele lijf voelt dat de keuze goed is en bij je past. Word je ook bewust van hoe dat voelt voor jou als je echt kiest vanuit je onderbuik. Jij weet als geen ander wat voor jou en je kind het beste is en daar heb je weer op te leren vertrouwen. Zeker in het begin zullen er “ja-maar” gedachtes en twijfels in je opkomen vanuit de angst dat je niet het juiste gaat doen. Maar angst is niet de juiste raadgever, je hart wel.

En wat helpt is de geruststellende gedachte dat als mocht blijken dat je keuze niet juiste was, dan kun je altijd nog bijsturen en een nieuwe keuze maken. Maar weet dat je op het moment van kiezen altijd de juiste keuze maakt!

Door deze stappen steeds weer te doorlopen en te gaan ervaren dat je keuzes goed zijn, train je het luisteren naar je hart en krijg je steeds meer vertrouwen om het zo en niet meer anders te doen.

Hoe je nog meer weet dat je kiest vanuit je hart en handelt vanuit je onderbuikgevoel, is omdat je gaat merken dat er een gevoel van flow in je lijf komt, je bent blij, je voelt je ontspannen en het opvoeden gaat gemakkelijker en voelt minder ingewikkeld en zwaar. Het gaat allemaal moeitelozer, omdat je kiest vanuit wat je echt diep van binnen wilt en niet meer vanuit angst.

Als je jouw kind(eren) echt gelukkig en succesvol wilt laten zijn in hun leven, maak dan keuzes vanuit je onderbuikgevoel. Dat geeft bovendien ook ruimte om de liefde die je voor het kind voelt echt te voelen en er te laten zijn, waardoor je het kind ook meer ziet zoals het daadwerkelijk is.

Wil je meteen aan de slag en leren hoe je meer naar je hart kunt luisteren en op je onderbuikgevoel kunt vertrouwen? Schrijf je dan GRATIS in voor de mini-challenge “In 5 stappen je gezin in balans vanuit jouw onderbuikgevoel” t.w.v. € 47,-. Ga met bovenstaande tips en de 5 stappen aan de slag en ga ontdekken wat bij jou past en jouw manier is. We beginnen op 9 mei en je bent verzekerd van je plek als je je hier inschrijft.

Succes en vooral ook veel wijsheid en plezier!

PS

In de laatste les doe ik jullie een geweldige aanbieding voor een nieuwe Challenge die later in juni van start gaat. Met uiteraard een exclusief aanbod voor de deelnemers aan deze mini-challenge.

Durf jij in 5 stappen vanuit je onderbuikgevoel je gezin in balans te brengen? Wil jij ze weten? Ik daag je uit in deze GRATIS mini-challenge t.w.v. € 47,-. Want, er is niets fijner dan te voelen dat het gezinsleven klopt vanuit je hart.

Laat een reactie achter