Het gaat niet vanzelf over als je er voor wegduikt

Woensdag was ik met mijn kinderen bij de musical Soldaat van Oranje. Wat een geweldige, maar ook zeer aangrijpende show. Bepaalde scenes grepen me echt naar de keel en was ik heftig ontroerd.

Vrijheid was die avond natuurlijk het centrale thema. Mensen die van de ene op de andere dag hun vrijheid verliezen, hun toekomstdromen opzij moeten schuiven en te kiezen hebben aan welke kant ze staan.

Maar waarom werd ik hier nou zo emotioneel van?

Ik realiseerde me hoe ik me bij tijd en wijle ook zo gevangen kon voelen in mijn leven. En heel eerlijk soms nog.
Ja dus ook ik!
Terwijl ik voor mijn gevoel als zelfstandig (online) Work Life Succes expert veel vrijheid heb om mijn tijd zelf in te delen en keuzes te maken die passen in mijn gewenste lifestyle.

En deze mensen in de oorlog dan? Deze zaten echt gevangen en werden van hun vrijheid beroofd.
En toch zag je dat aan het begin van de oorlog een aantal mannen en vrouwen heel sterk opstond en ervoor kozen te gaan staan voor wat zij voelden wat ze hadden te doen. Wauw. Hoe krachtig!

En daar zat ie voor mij. Die kracht ondanks de moeilijke omstandigheden.

Je gevangen voelen in je eigen gecreëerde wereld heeft bijna altijd te maken met niet echt kiezen. Een hoofd dat tolt, beredeneert en analyseert. Het voelt als rijden op een rotonde en niet weten welke afslag je moet kiezen. En dat voelt niet vrij, terwijl we over het algemeen gewoon vrij kunnen kiezen.

Herken je dit af en toe?

Gelukkig heb ik me diverse rituelen en gewoonten aangeleerd. Als ik de stress voel opkomen en me niet meer vrij voel en beperkt voel, dan weet dat ik naar binnen moet, naar mijn hart om daar de antwoorden te zoeken.
Dan lukt het me mezelf te ontspannen, af te stemmen en te kiezen. Wat een opluchting voel ik dan en wat voelt dat lekker. Vrij dus!

Maar ik kreeg ook de brok in mijn keel omdat ik ineens de pijn van heel veel werkende ouders sterk kon voelen. Hun bijna collectieve worsteling om werk en gezin goed te combineren. Als het ware gevangen door de waan van de dag en geen overzicht hebben hoe hier gemakkelijk uit te komen. Terwijl ik inmiddels weet dat hun grote wens is om thuis en op het werk gelukkig te zijn. Het percentage burnouts groeit nog steeds onder werkende ouders. Misschien zie jij dat ook wel om je heen.

We kunnen dus niet blijven doen of dit fenomeen van je niet vrij voelen en kunnen doen wat je wilt niet bestaat. Deze combinatie druk tussen werk en gezin.
Het is er wel!
Dat weten we allemaal.

Is ook vaak de reden waarom:

  • Je als vrouw daarom minder snel kiest voor een promotie
  • Het (chronische) slaapgebrek je minder effectief maakt
  • Gebrek aan energie na je werk, je er thuis niet leuker op maakt.

En zo kan ik na jarenlang onderzoek nog wel een heel rijtje opnoemen.

En wellicht herken jij jezelf hierin.
Lees dan vooral verder.
Want, ik heb nagedacht – en niet alleen dat – over hoe je uit de impasse komt en uit het gevoel van “gevangenschap”.

Maar de vraag is hier.

Als jij niets doet, wie doet het dan? Je werkgever? Of ga je zelf over tot actie als je voelt dat je wilt werken aan je fit en vitaal voelen en je minder druk en stress wilt ervaren?

En ja, je kunt wel doen of je neus bloed, maar dat gaat op een keer niet goed. Het waait niet over. Het lost zich niet zomaar vanzelf op.
En bovendien is het ook voor je kinderen niet goed. Er is inmiddels wetenschappelijk bewezen dat stress bij ouders ziekte bij kinderen veroorzaakt en ook lagere schoolprestaties.

En dat is toch al helemaal niet wat je wilt?

Jij wil toch niet bij de groep horen die niets doet?
Die hun kop in het zand steekt?
Jij wilt toch heerlijk genieten van je ouderschap in combinatie met je werk en je niet gevangen voelen tussen werk en privé?

En dat hoeft ook. Maar de keuze is wel aan jou.
Weg met steeds hetzelfde gevoel alsof je leven maar niet op orde komt en het echte geluksgevoel met je gezin niet begint.

De afgelopen twee maanden heb ik op basis van al mijn ervaringen van de afgelopen jaren een volledig nieuw programma ontwikkeld. Juist om deze reden.

Het Get Ready and Live It Up programma.

Niemand gaat je zeggen wat je moet doen. Dat doe je zelf.
Weet je wat je wilt? Of roept elk antwoord weer een vraag op?
Het is dan misschien nu jouw tijd om je Hart echt open te gooien en te voelen wat goed voor jou is en daarmee goed voor je gezin.

Is het een kwestie van tijd, gaat het wel over? Ik denk het niet. Daar moet je wel iets voor doen. En dat hoeft niet ingewikkeld of tijdrovend te zijn. Maar er is wel een keuze nodig, en dat begint met jezelf weer centraal te zetten om ook in vrijheid te kunnen leven.
Het is niet een kwestie van tijd voordat je de richting vindt, het is een kwestie van kiezen.

Dus als je voelt dat er nu iets gebeuren moet, je niet langer gevangen wilt zitten in de waan van de dag en wilt kiezen voor een gezond, ontspannen en gelukkig leven. Dan help ik je graag. Speciaal voor ouders zoals jij heb ik een uniek programma ontwikkeld “Get Ready and Live it Up” om te kunnen bewegen van oververmoeid, overladen en gestrest naar gelukkig en bewust naar energiek en bewust werkend ouderschap.
Een super leuk kort maar intensief programma met geweldige resultaten. Met als ultieme resutaat je vrij voelen in je eigen leven in de combinatie van werk en gezin, ondanks al het regel en organiseer werk wat er is.

Ik verheug me om je online te ontmoeten.

We beginnen wekelijks met een leuke groep gemotiveerder ouders, die allemaal vanaf hun eigen (werkplek) aan de slag gaan.

Lees hier alles over het programma en schrijf je snel in als je van binnen voelt dat het NU de tijd is, en je hart ja zegt.

Laat een reactie achter