Wil je geluk naar je toe trekken? Begin met deze gratis Pot Geluk vol dankbaarheid

Wetenschappers zijn vaak eenzijdig gefocust op problemen, zoals ziekte of afwijkend gedrag bij kinderen.

“Waarom is onderzoek vooral gericht op problemen en kijken we minder naar de eigenschappen van mensen die goed in hun vel zitten?”

Dat vroeg hoogleraar Meike Bartels zich ook oprecht af en na haar promotie-onderzoek “Geluk is gewoon” is ze zich daarom gaan richten op de genetica van de gelukkige mens. En verdiept ze zich bijvoorbeeld niet in de jongeren die roken, maar richt ze zich op het gedrag van de jongeren die niet roken, en wat we daar van kunnen leren.

Ja dat is het!

Kijken naar wat er goed gaat en wat je daarvan kan leren.

Super blij met dit onderzoek en de inzichten. Want, dit is precies wat Happy Family Life doet.

Kijken naar de bright side of family life. Naar de verrijking van het hebben van een gezin en de positieve invloed hiervan op het presteren op je werk. Gelukkig zijn thuis en op je werk dus.

Dat is wat bij me past, waar ik zo gepassioneerd over ben en waar ik in geloof!

En daarom wil ik in deze kerstperiode – waarin je vaak meer dan anders stil staat bij wat je gelukkig maakt – iets voor jullie doen. Of liever gezegd ik ga jullie iets geven! Iets wat je heel eenvoudig kunt maken en gebruiken in je gezin. Iets dat is ontwikkeld door een zeer gewaardeerde collega waar ik ook de Sinterklaas Pakjesavondplanner mee heb gemaakt. Maar die ligt even weer in de kast tot volgend jaar. Vandaag iets voor om in de kerstvakantie samen te doen.

Ik ga het geluk DNA van je gezin beïnvloeden door jullie een pot geluk te geven.

Een pot die je kunt vullen met dankbaarheid door de knipselplaten voor het gelukboekje en de dank-je-kaartjes. Want, dankbare mensen voelen zich gelukkiger en gezonder.

Dus wil jij gelukkig zijn? Kies er dan voor om dankbaar te zijn voor wat er is. Want, dankbaarheid:

  • versterkt de kracht van je hart
  • heeft een positief effect op je immuunsysteem.
  • zorgt er voor dat je er jonger uit ziet
  • laat je minder lijden onder stress
  • maakt je gelukkig en gezond

Misschien is dankbaarheid dus nog wel gezonder voor je dan een groene smoothie….

Leer hoe je dit kunt doen door je dankbaar te voelen voor wat het leven je geeft.

De kerstperiode is een mooie tijd om met dankbaarheid bezig te zijn. Door een pot te vullen met kaartjes waar je op schrijft waar je dankbaar voor bent, heb je meteen een super leuk tastbaar geheugensteuntje voor als het even minder goed gaat. Je kunt dan de kaartjes uit de pot weer even nalezen en je herinneren wat er zo fijn is in je (gezins)leven.

Daardoor focus je op wat er goed gaat, en dat is meestal meer dan je denkt. Maar om het je te realiseren moet je even stil gaan staan.

Tot slot nog een mooie oefening om met je kind(eren) te doen en waarvan ze lekker in slaap vallen.

  1. Laat ze een paar keer lekker diep ademhalen met hun handen op hun onderbuik.
  2. Op de uitademing vraag je ze alles los te laten wat ze niet meer nodig hebben in de nacht en hen niet liefdevol helpt.
  3. Bij het inademen ademen ze alles waar ze dankbaar en blij over zijn in.
  4. Laat ze dit 3 – 5 keer doen en je zult zien dat ze heerlijk ontladen en lekker in slaap vallen.

Het is belangrijk om te accepteren wie en waar je bent en er in dankbaarheid naar te kijken. Ook al wil je nu meer van iets of wil je iets anders. De weg er naar toe is eerst dankbaar zijn voor wat je hebt.

Dit is mijn hart onder riem aan jou. Maak samen jullie eigen super mooie Pot Geluk. Download je Pot Geluk hier.

Veel plezier met de knutselbladen en het maken van jullie gelukspot en ik zou het geweldig vinden als je een foto aan mij opstuurt van jullie Pot Geluk en hoe jullie het maken er van hebben beleefd en of het iets in je mindset heeft veranderd. Deel het met me op mijn Happy Family Dynamics Facebook pagina.

Laat een reactie achter