Sinterklaas aftelkalender vermindert kinderstress

Herken je dat? Aan de ene kant verheug je je op een gezellige Sinterklaasavond, maar anderzijds zie je ook op tegen de stress die het je kind(eren), maar ook jezelf geeft. Met andere woorden het Sinterklaasfeest geeft veel pret en plezier, maar zorgt ook voor een hoop spanning en onrust, en gaat vaak ten koste van een goede nachtrust.

Het begint al op het moment dat de eerste pepernoten in de winkel verschijnen en versieringen weer worden opgehangen. De kinderen worden hyper-de-pieper en als het jeugdjournaal weer op televisie is begint de spanning en opwinding op te lopen.

Het hoort er allemaal bij, en toch zou het fijn zijn als je rustig met je kind(eren) naar het Sinterklaasfeest kunt toeleven en de daagjes tot het heerlijke avondje van Sinterklaas kunt aftellen. Het helpt je kind als het weet waar het aan toe is. Omdat met name jonge kinderen nog weinig tijdsbesef hebben, zullen ze blijven vragen wanneer…

  • ze hun schoentje mogen zetten;
  • Sint op school langskomt;
  • het nu eindelijk pakjesavond is.

Je kunt je kinderen een stukje rust teruggeven met behulp van een pakjesavond aftelkalender. Deze kun je gemakkelijk zelf maken. Je kunt ook onze aftelkalender downloaden en uitprinten – helemaal in stijl met het Sinterklaas Surprisespel!

Zaterdag arriveert de Sint en begint het aftellen naar pakjesavond, dus maak er vanaf die datum dankbaar gebruik van voor de rust van je kind en van jezelf.

Omdat gezinnen op verschillende dagen Pakjesavond kunnen vieren, hebben wij 3 soorten planners gemaakt. Je kunt aftellen naar:

Oh en… voel je vrij om deze aftelkalender door te geven aan vrienden en/of collega’s als je denkt dat je hen hier een plezier mee doet!

Veel plezier ermee!

Laat een reactie achter