Onderzoek “Flexibel werken” (ministerie VWS) en “Nieuwe Families”

Flexibel werken

Deze maand werkt Happy Family Life mee aan een co-creatie dag van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Samen met andere experts gaan we praten over nieuwe concepten rondom flexibel werken. Het thema van die dag is: “Flexibel werken, dat zouden meer managers moeten doen”.  Aanleiding van de bijeenkomst is dat er momenteel in Nederland veel aandacht wordt besteed aan de stimulering van flexibel werken. Managers worden aangemoedigd om deze nieuwe werkwijze te omarmen, maar in de praktijk blijkt dit proces nog een fikse kluif. Niet elke manager staat hiervoor open. Hoe krijg je juist die manager aan het flexibel werken?

Ik ben erg blij dat ik hier een steentje aan bij mag dragen, omdat flexibel mogen werken ook van invloed is op het gezinsleven. Dat kan positief zijn, maar kent ook praktische lastigere kanten. Niet iedereen wil en kan thuis werken, of kan zonder een vaste werkplek. En, ook is het belangrijk dat de intentie achter het flexibel werken zuiver is en dat het niet een verkapte kostenbesparing is. Maar dat het echt om de mens in het proces gaat en het willen sturen op resultaat. Dus meer vertrouwen bij de medewerker neerleggen. Dat zou rust en bevrijding geven voor veel gezinnen. Wat er uit deze dag uit komt laat ik jullie weten.

Working Moms and Caring dads

Happy Family Life doet ook eigen onderzoek, niet alleen naar de geluksbeleving van gezinnen door middel van het geluksdagboek, maar ook naar de knelpunten die werkende moeders en zorgende vaders ervaren binnen zogenaamde “nieuwe families”. Wat we door middel van dit onderzoek willen achterhalen is wat organisaties er aan kunnen doen om een betere work-life balance voor werkende ouders te realiseren. Hierin nemen we juist nieuwe gezinsvormen mee, omdat dit een maatschappelijk fenomeen is waar we niet meer om heen kunnen en dat van grote invloed is op hoe je dingen organiseert en uitvoert.

Mocht jouw bedrijf aan het onderzoek mee willen werken laat ons dit dan weten, dan sturen we je aanvullende informatie over het onderzoek toe. Of bellen mag natuurlijk ook. Dan licht ik je graag de opzet van het onderzoek toe.

Het onderzoek zal worden uitgegeven in een boekje. Dus voor deelnemende bedrijven interessant om daar in te staan, om te laten zien dat ze gezinsvriendelijk ondernemen.

Laat een reactie achter