Hoe creëer jij rust en kalmte in je (gezins)leven?

Het gezinsleven in combinatie met je werk is voor veel werkende ouders nog steeds een enorme uitdaging. We willen graag dat werk en gezin als onderdelen van een geheel mooi in elkaar passen. Tegenwoordig in een mooi woord ook wel ‘work life integration’ genoemd. En toch is de praktijk vaak anders. Als werkende ouder ervaar je druk vanuit je werkgever, of je legt jezelf veel eisen op om het op alle fronten meer dan goed te doen. Je wilt midden in het leven staan van je kinderen en actieve sociale relaties onderhouden met vrienden en familie. Het lijkt een hele klus en toch is het niet zo ingewikkeld om vanuit een gevoel van innerlijke rust en balans je gezin met werk te combineren.

Veel van hoe je jouw leven ervaart wordt bepaald door hoe je je van binnenuit voelt en de mate waarin je helder hebt hoe je wilt leven. Maar in tijden van stress lijkt wel of je juist dat laatste niet meer weet of helder kunt krijgen. Dat gevoel van binnenuit kun je beïnvloeden door dagelijks Heartmath technieken toe te passen en weer hartcoherent te worden. Want, naarmate je meer rust en kalmte ervaart, zul je gemakkelijker keuzes maken en effectiever worden in je planning en uitvoering. Je zult sterker voelen wat je echt belangrijk vindt, omdat je in verbinding met je hart weet wat waar is voor jou en goed is voor jou en je gezin. Je gaat een staat van flow ervaren omdat je hoofd, verstand en emoties in samenhang zijn. En een grotere samenhang zorgt voor effectiever kunnen redeneren, keuzes kunnen maken en helder denker.

Om je over de drempel te halen om als dagelijks ritueel te beginnen met een eenvoudige eerste Heartmath techniek; “de innerlijke kalmtetechniek”, krijg je van mij het e-boekje van Heartmath over “De staat van kalmte”.

Coherent Heart boekje

Leer door het toepassen van simpele Heartmath technieken beter om te gaan met stress of om stressvolle situaties te vermijden. Ik heb een filmpje toegevoegd om nogmaals te benadrukken wat het belang van innerlijke vrede is. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je directe omgeving en zelfs voor de wereld.

The more peace each of us feels inside, the closer the world around us will be to peace.

President International Heartmath Institute Sara Childre

 

Laat een reactie achter