HARTIGE CLAFOUTIS (taart op basis van een soort pannenkoekenbeslag)

Dit recept is voldoende voor 2 taarten. De ene eet je warm en is andere is de volgende dag ook nog heerlijk of in te vriezen. Maak eerst de ratatouille en meng deze later door het beslag. In plaats van aubergine kun je ook doperwtjes of andere groenten toevoegen. De ratatouille is ook al een gerecht op zichzelf en lekker bij gebraden kip.

RATATOUILLE INGREDIËNTEN VOOR VULLING

1,5 – 2 uien, 2 aubergines in blokjes in ½ maantjes,  ½ bekertje tomaten coulis, zout & peper,  1 eetlepel rietsuiker of honing of beter nog, agave siroop, scheutje tabasco, scheutje lichte sojasaus, zout & peper, 1 theelepel Provençaalse kruiden,

2 courgettes, 1 middelgrote rode paprika, 3-4 flinke knoflooktenen (gehakt of uit pers),  75-100 g geraspte kaas (liefst een beetje pittig).

CLAFOUTIS MENGSEL

3 eieren, 125 g bloem, 250 ml melk, mespuntje zout, 1-2 el olijfolie

 

AAN DE SLAG

Maak EERST een ratatouille. Bak hiervoor de groenten in 2 aparte pannen.

bereiding 1

1,5 ui in blokjes glazig bakken in 4 el olijfolie, dan de blokjes aubergine toevoegen en deze gaar bakken. Voeg vervolgens de rode wijn toe en de tomaten coulis en breng verder op smaak met zout & peper, suiker en een scheutje tabasco en lichte sojasaus.

bereiding 2

Bak in de andere pan ½ maantjes gesneden courgette in enkele eetlepel olijfolie net gaar. De stukjes mogen kleuren. Voeg dan de stukjes paprika en de fijngehakte knoflook toe en bak even mee. Breng op smaak met zout & peper.

Verwarm de oven voor op 150°C (gasstand 5).
Vet de bakvormen in met olijfolie.

Meng in een slakom de melk van binnen naar buiten door de bloem tot een homogeen mengsel. Voeg de eieren toe, en zout & peper en kruiden of specerijen naar smaak. Giet een dun laagje beslag in de vormen, dan de ratatouille, 2/3 van de geraspte kaas en het resterende beslag.

Eindig met de geraspte kaas en zout & peper uit de molen. Goudbruin bakken in ca 35 minuten op 175 ºC. Dien warm of lauwwarm op. Serveer er lekkere (komkommer) sla bij.

Laat een reactie achter