Creatief opvoeden vanuit je HART

Workshop voor ouder ….. & kind

Marjan de Haan van Blijzaak en ik van Happy Family Life hebben onze krachten gebundeld, en een nieuwe workshop “Creatief opvoeden vanuit het Hart” ontwikkeld.

In deze tweeluik workshop ontdek je door middel van visualiseren, tekenen, mindfullness en hartfocus oefeningen hoe jij jezelf ziet en beleefd in jouw rol als ouder, maar ook hoe je kind jou ziet en jullie relatie ervaart.

Waarom dit van belang is?

Als jij als ouder weet wie jezelf bent, ben je beter in staat om je kind datgene te geven wat het nodig heeft om zichzelf te kunnen zijn en te blijven. De ouder als “facilitator” voor groei en ontwikkeling, ondersteunend en vol vertrouwen het kind zichtbaar te laten zijn als zich zelf.

De workshop bestaat uit twee delen, waarbij we de eerste middag met jou als ouder aan de slag gaan met vragen zoals:

Hoe zie jij jezelf?, Wat laat jij van je zelf zien en hoe denk je dat het het kind jou ziet? Hoe sta jij ten opzichte van je kind? Wat is jouw plek binnen je gezin en hoe sta jij daarin?

In de tweede middag – waarbij je een van je kinderen of jouw kind meeneemt – gaan jullie kijken naar elkaar en elkaar beleven. Zien en voelen hoe jullie staan ten opzichte van elkaar, waar jullie uitdagingen zitten en waar jullie eindeloos van elkaar kunnen leren en genieten

Hoe gaan we het doen? Een tipje van de sluier ….

Door het maken van een kleurrijke body map, in combinatie met visualisatie,  mindfulness en hartfocus oefeningen ontdek je wie je bent als ouder en hoe je wilt zijn in de relatie met je kind(eren) en waarom. Je krijgt in-zicht in jouw stijl van opvoeden, je eigen conditioneringen en een helder beeld van wie jij bent. Door te verbinden met je Hart krijg je weer toegang tot jouw ongekende vermogens en je volledige potentieel, waardoor opvoeden een proces wordt van grenzeloos genieten en innige verbondenheid. Door te verbinden met je HART kun je samen eindeloos leren, groeien en genieten met je kind.

Als eindresultaat krijg naast veel inzichten en een symbolisch “ankertje”, ook de twee tekeningen mee. Het  tweeluik* dat weergeeft hoe jullie relatie is en hoe jullie vanuit het Hart verbonden zijn met elkaar.

De workshop voor ouders (deel 1) is op 13 of 14 november. De workshop voor ouders en kind (deel 2) is op 12 december. Deel 1 kun je zonder meer volgen. Deel 2  is toegankelijk als je ook deel 1 hebt gevolgd. Maximaal aantal deelnemers is 20. Minimale leeftijd voor je kind is 7 jaar.

Wij verheugen ons enorm op deze creatieve, innovatieve workshop en hopen jullie te mogen verwelkomen op 13 of 14 november. Na deze workshops kun je je ook nog opgeven voor de workshop met je kind op 12 december.

En, als je meteen al weet ze beide te willen volgen is dat natuurlijk helemaal geweldig!

Ga voor meer informatie of om je op te geven naar: http://www.opvoedenvanuithethart.nl/ voor alle details.

Laat een reactie achter