Geluk vind je in alle eerlijkheid heel dicht bij jezelf

Misschien herken je het wel.

Dat je blijft zoeken naar GELUK.

Naar BEVRIJDING van iets dat je dwars zit, in de weg zit, je belemmerd om te zijn.

Je wordt zo moe van het zoeken en je weet ook dat krampachtig zoeken je juist niet de voor jouw kloppende dingen laat zien.

En als je niet uitkijkt ben je vooral bezig met het oplossen van problemen in plaats van er van uitgaan dat het leven goed is en bedoeld is om van te genieten.

Maar ja wat dan?

Als je niet hoeft te zoeken, waar vind je dan jouw sturing?

Jezelf voelen, niet in de kramp, maar vrij.

Zoeken naar blijdschap die niet weggaat.  Naar geluk dat blijft. No matter what.

Hoe vindt je dat hoe realiseer je dat?

Geef in elk geval je hoofd even rust.

Laat al je ideeën, conclusies en oordelen over het leven even los. Ook – misschien wel vooral – alle ideeën over jezelf.

Ideeën over hoe het leven hoort te zijn of had moeten zijn.

Je hoeft niet ergens van af. Je hoeft niet ergens naar toe. Je mag gaan voelen wat er is en daarin even zijn.

Dan komen de verlangens naar boven.

Dan gaat je hart spreken.

Dan krijg je de juiste antwoorden.

Dan weet je wat je hebt te doen.

Dan weet je wat goed is voor jou en je gezin. Jij als stamhoofd, als family leader, als regisseur.

Eigenlijk kan het zo eenvoudig zijn….

Als we maar luisteren en horen wat er in stilte wordt “gezegd”.

Maar hoe vaak heb je die rust. Neem je die rust. En accepteer je ook dat misschien JIJ het wel te regisseren hebt. Wat niet betekent dat je alles zelf doet. Dat is het absoluut niet. Juist niet. Maar wel weten dat je de leader of the gang bent en juist daardoor het leven kunt vormgeven zoals jij dat voor je ziet voor jezelf, met je partner, met je kinderen.

Wil jij meer balans, vreugde en succes in je leven ervaren? 

Neem dan de plek in die je wilt, en die je gaat brengen waar je naar verlangt.

Weet wat jij te doen hebt om als gezin lekker te kunnen leven. Als je in je werk ook graag bepaalt hoe dingen gaan in je team of met collega’s waarom zou je dat dan ook binnen je gezin niet doen. Jij weet vaak als geen ander wat er nodig is om met je gezin in harmonie te leven en geluk te manifesteren. Ga dan niet lopen kissebissen met partner over wie neemt de leiding, maar pak die leiding en leidt dat gezin vanuit je hart. Op basis van gezamenlijke waarden, belangen, en verlangens kun je gaan zorgen dat jullie het leven kunnen gaan leiden zoals je dat wilt. Ook als je gescheiden bent of onderdeel bent van een samengesteld gezin. Dan nog steeds kun je leiden en de verantwoordelijkheid pakken en werken aan hoe jij het graag wilt.

Is dat egoïstisch? Opportunistisch? Nee juist niet!

Misschien denk je nu. Maar ik wil het samen doen. Of misschien denk je wel het komt wel als onze intentie maar goed is, als we er maar hard genoeg aan en voor werken. Dan krijgen we vanzelf wel dat leven in harmonie en overvloed.

Maar het verandert niet vanzelf als het nu niet is zoals je voor ogen had. Als je je niet bewust bent van welke plek jij nu inneemt of eigenlijk niet inneemt maar wel zou willen hebben. Het staat echt los van wie dan vervolgens wat doet.

Het gaat er om dat er iemand de dienend leider is, de family leader, die faciliteert en aandraagt, die het belang van iedereen in de gaten houdt zonder daarmee zichzelf weg te cijferen of het voor iedereen op te lossen.

Juist niet.

Want dat is niet wat een leider doet. Een goede leider zorgt ook goed voor zichzelf. Want, iemand die zelf op haar tandvlees loopt, gestrest is en bijna uitgeput die dwingt – hoe vervelend ook – geen respect af. Daar wordt minder naar geluisterd, omdat er een supergroot gat zit tussen willen zijn en willen hebben, en wat er werkelijk is of wat je echt (non verbaal) laat zien.

Waar het om gaat is dat je HET laat het zien in plaats van erover te vertellen (of zeuren of duwen ;-).

En “het” is dan NU al zijn wie jij wilt zijn ook al zijn de omstandigheden nog niet helemaal zoals je het prettig vindt.

Want, echt waar het gaat niet om krijgen en doen, maar het gaat om zijn. Dat je nu al blij en dankbaar kunt zijn met wat er is, dat je nu al die energie en vreugde in jezelf ervaart. In zo’n staat van zijn trek je bijna als vanzelf meer aan van wat je wilt of krijg je moeitelozer de dingen gedaan die je wilt.

Jij zult zelf het voortouw moeten nemen en op jouw eigen manier gaan bijdragen aan het belang van jouw gezin.

Waarschijnlijk heb jij ook geleerd dat het egoïstisch is om boven alles aan jezelf te denken. Maar, als jij doet wat nodig is om lekker in je vel te zitten en goed te kunnen functioneren en daardoor je eigen geluk en succes creëert, doe je dat automatisch ook voor anderen. Als jij verantwoordelijkheid neemt voor alles in je leven en dit niet afhankelijk maakt van anderen geef je de ander ook de gelegenheid zelf verantwoordelijkheid te nemen voor zijn of haar geluk.

Dat is niet egoïstisch, maar is juist samen kiezen voor geluk dat is gebaseerd op een fundament van individuen, en tot uiting komt in het samen beleven en vormgeven.

Ik weet zeker dat je organisatorisch, praktisch, logistiek er alles aan doet om met je gezin en in je werk succesvol en gelukkig te zijn. Maar, als het nu niet vlotjes loopt, kijk dan eens hoe het zit met de leiding en zelf verantwoordelijkheid nemen voor jouw geluk, voor jouw voeding en inspiratie.

Eerlijk zijn met en naar jezelf. 

Meer zijn en geïnspireerd doen, maken je gelukkig en succesvol thuis en in je werk.

Op 16 en 17 juni vindt het Unlimited Mums Stilte Retreat plaats en dat gaat juist hierover. Weer jezelf voelen, jezelf zijn, weer in je eigen kracht en centrum van je leven gaan staan om vervolgens de leiding te kunnen nemen.

Het gevoel terugkrijgen dat je regisseur van je eigen leven bent en een geïnspireerde family leader kunt zijn, die samen met haar gezin groeit en beweegt op het niveau waar ze graag wil zijn.

Op een geweldig klooster gaan we in stilte, in rust werken aan het helder krijgen van wat jij wilt, waar jij voor staat, hoe jij (weer) de leiding kunt nemen in jouw leven, hoe jij je geluksbeleving als werkende moeder kunt verhogen en daardoor het gewenste succes in je gezin en in je werk kunt gaan ervaren.

Er zijn nog enkele plekken vrij en als je voor vrijdag a.s. jouw kaartje reserveert kom je nog in aanmerking voor de aanzienlijke vroegboekkorting.

In een eerdere blog schreef ik hier uitgebreid over. Er is geen folder of website omdat er echt maar plaats is voor 10 vrouwen en we deze plaatsen gunnen aan de vrouwen die super graag met mij willen werken.

Het wordt verbinden, verwennen, vertrouwen, veilig, vooruitgang en vermaak.

Als jij voelt dat je wilt leren afstemmen op wat klopt voor jou, op wat het leven jou wil geven en laten zien dan is het Unlimited Mums Stilte Retreat echt jouw ultieme kans.

Je leven kan niet stuk als je eerst kiest voor het vinden jouw eigen geluk.

Neem de regie en kies wat jouw past!

PS

Wil je een hele dag een-op-een met mij aan de slag? In een dag tot de kern komen. Volledige aandacht voor jou en nog voor de zomer bij jou de doorbraak te creëren waar je naar verlangt en waardoor je meer geluk en succes kunt gaan ervaren. Dat kan ook in mijn Work Life Succes VIP Coachings dag. Step it Up en kies hier dan voor. Ik doe maar 4 VIP coachings per maand en wil je nog voor de zomer boek dan snel hier jouw dag. Alles wat je voor die dag nodig hebt volgt dan per mail en we hebben nog een persoonlijke intake vooraf.

Laat een reactie achter