Je roept help, terwijl je heel goed weet wat je moet doen

Deze week werd ik me even heel bewust dat ik afzwakte. In mijn rol als moeder voelde ik me als een leeuwin, ging het helemaal zoals ik wil, voelde ik me zo verbonden met wie ik ben en liep alles lekker. Het is voor mij een rol waar ik helemaal in op kan gaan, waarin ik feilloos aanvoel wat ik te doen heb, waarin ik zie wat de kinderen nodig hebben en hoe ik daarvoor kan gaan zorgen en nog meer dan dat. En daar zit ‘m juist ook de kneep.

Vaak weet ik dan ook dat ik ergens om heen draai binnen een van de ander rollen in mijn leven. Dat alles in mij voelt en aangeeft dat ik een wezenlijke keuze te maken heb voor mezelf, voor mijn eigen welzijn en succes.

Voor mij is “te veel” moederschap een veilige keuze. Snap je dat?

Het is gericht zijn op de ander, het willen zorgen voor, omdat kiezen voor jezelf even te spannend is. Of omdat je er iets voor terug denkt te krijgen dat je eigenlijk uit jezelf te halen hebt……

Wat ik mezelf dan zie gaan doen is:

  • Ik ga weer om me heen kijken hoe anderen het doen
  • Ik ga dan dingen doen die wel moeten gebeuren maar niet het meest belangrijke zijn en niet echt de dingen die me dichter bij mijn doelen brengen
  • Ik ga weer boeken bestellen – nu houd ik wel van lezen – maar ik denk deze boeken echt nodig te hebben omdat ik nog kennis mis om in actie te kunnen komen
  • Ik ga weer dingen idealiseren waar ik bewust afstand van had genomen en als ik niet uitkijk komen er gevoelens van spijt, terwijl ik zeker wist dat het de juiste keuze was.
  • Ik doe mijn dagelijkse rituelen minder uitgebreid en gevoelens van lichte paniek en onrust dienen zich aan.
  • Ik houd me minder goed aan mijn voedingsprogramma
  • Ik betrap me erop dat ik weer gevoelens van tekort, niet genoeg en niet goed genoeg zijn krijg….

Niets menselijk is ons vreemd – ook mij niet – en ons brein kiest graag voor veilig, en ons ego doet graag mee om allerlei verklaringen te bedenken waarom je iets niet zou moeten doen en voordat je het weet zit je weer in oude denkpatronen en gedachtes en geloof je je eigen excuses.

Het lijkt of we juist af gaan van wat we willen, precies het tegenovergestelde gaan doen van wat er eigenlijk zou moeten gebeuren, het hoofd weer de hoofdrol krijgt – want dat voelt vertrouwd. In plaats van dat we echt de rust nemen om vanbinnen te gaan voelen wat er is, wat gezien en gehoord wil worden en welk verlangen er in de knel komt en afgedekt wordt. Wat echt gemanifesteerd wil worden wordt afgetopt, in plaats van dat we het de volledige ruimte geven, het er volledig laten zijn.

Dan voel ik mijn zelfrespect en zelfvertrouwen minder worden, word ik boos op mezelf, poppen er ineens weer 100.000 vragen op in mijn hoofd. Terwijl wat ik juist te doen heb is die keuze te maken waarvan ik haarfijn aanvoel dat die ik uitstel.

Ik heb te kiezen voor het leven waar ik naar verlang. Daarvoor is het nodig dat ik in het NU al kan voelen hoe dat leven is, hoe dat er uit ziet, wat het me brengt, en het toestaan dat dit even er helemaal mag zijn.

Heb jij ook van die afleidende dingen die je gaat doen? Op het moment dat je intuïtief weet dat je naar binnen moet gaan, dat je te luisteren hebt, naar je Hart omdat je aanvoelt dat je voor een belangrijke keuze staat. Meestal een spannende keuze die je vooruithelpt. Je dichter bij je verlangen brengt. Een keuze die jou vraagt om iets te doen, een stap te zetten, een patroon te doorbreken, iets uit te spreken, iets bespreekbaar te maken, te kiezen voor jezelf.

We hebben de neiging te kiezen voor veilig. Binnen onze comfort zone te blijven.

Middelmatigheid te tolereren in plaats van echt de dingen die we willen te gaan manifesteren in ons leven, te gaan doen en te gaan voorleven. Het lijkt gemakkelijker om een strijd in jezelf te voeren, alles te gaan beredeneren en analyseren dan de ruimte in jezelf te creëren zodat de dingen die je graag wilt kunnen gaan ontstaan.

Je weet het zelf. Je weet dat je NU de rust moet gaan nemen om te luisteren naar je hart, je intuïtie hebt te volgen. Je weet donders goed dat het tijd is voor geïnspireerde actie, en wat je eigenlijk doet is schreeuwen om hulp van buitenaf, buiten jezelf. Terwijl de antwoorden in jou zelf opgesloten liggen. Echt waar!

Maar hoe kom je daar als je hoofd ratelt, je in de waan van de dag hiervoor geen tijd denkt te hebben, je niet ziet hoe je dit kunt te doorbreken, je het misschien wel te spannend vindt om je intuïtie te volgen…..

Doordat ik me al meer dan 10 jaar heb verdiept heb in hoe het brein werkt, welke rol ons hart speelt in ons leven – behalve het rondpompen van ons bloed – en hoe je het leven kunt manifesteren dat je wilt, heb ik vijf stappen ontdekt die je kunt doorlopen om weer echt in verbinding te komen met wie jij bent.

Deze 5 stappen heb ik verwerkt in de GRATIS Intuïtie Challenge die start op 15 mei. Het zijn de 5 stappen die ervoor zorgen dat je meer balans en meer innerlijke rust gaat ervaren, dat je gaat voelen wat er nodig is voor jezelf, dat je weer durft te gaan vertrouwen op wat je hart je ingeeft, en daar naar gaat handelen. Dat je gaat zien hoe balans in jou èn in je gezin, jou de ruimte geeft om zakelijk en professioneel ook heel succesvol en gelukkig te zijn.

Het is al weer de derde keer dat deze challenge start. De laatste keer deden er bijna 150 van mijn volgers mee. Telkens is het weer geweldig om in de besloten Facebook groep te zien wat het teweegbrengt en in afsluitende webinar te horen welke stappen iedereen heeft gezet en welke resultaten het heeft opgeleverd. De steun en de dynamiek in de groep is geweldig en gaat je helpen jouw balans terug te vinden door naar je intuïtie te luisteren.

Niets hoeft je volgens mij tegen te houden om aan deze GRATIS challenge me te doen.

5 lessen die je alleen maar gaan opleveren. Het enige wat jij hebt te doen is je in te schrijven en er met open mind en hart in te gaan.

Als je denkt ja op zo’n punt sta ik. Ik stel een keuze uit, ik weet dat er iets moet gebeuren, ik wil naar mijn intuïtie leren luisteren en daarop kunnen vertrouwen. Ben je bereid net die extra stap te zetten, waar anderen het niet durven. Weet jij dat het nu het moment is.

Schrijf je dan HIER in voor de intuïtie challenge die je gezin in 5 stappen in balans brengt vanuit je onderbuikgevoel.

Laat een reactie achter