Heb jij ook zo’n zin om in de zomervakantie aan de slag te gaan?

De zomervakantie is bij uitstek een periode waarin je samen weer eens kunt bepalen of jullie nog op de juiste koers liggen, of jullie qua opvoeden van je kinderen nog op een lijn zitten, en of jullie straks bij de start van het nieuwe schooljaar dingen anders willen gaan doen.

Op je werk ben je gewend om te evalueren, de strategie bij te stellen en te bepalen wat er nodig is om succesvol te zijn. En, waarschijnlijk pak je er een management of leiderschap boek bij als je je verder wilt ontwikkelen of je ergens meer over wilt weten. Maar doe je dat in jullie opvoeding ook als je ergens tegen aan loopt, het intuïtief niet meer lekker voelt of als je op zoek bent naar een betere balans tussen werk en gezin?

Hmmmm. Goede vraag. Of niet? 

Bijzonder toch eigenlijk dat voor een van je belangrijkste taken in je leven er anders wordt overlegd, afgestemd en bijgesteld. Terwijl de wijze waarop je het op je werk doet heel eenvoudig over te brengen is naar je gezin, waardoor je thuis waarden-vol opvoedt en ook op koers blijft. Zonder dat het daarmee afstandelijk of te rigide wordt. Zeker niet! Je gaat juist meer plezier, ruimte en ontspanning ervaren. En dat is toch eigenlijk wat je wilt ….?!

Juist hiervoor schreef ik het boek “Opvoeden vanuit je HART“.

Heel praktisch, laagdrempelig en heel eenvoudig met je partner te bespreken en in jullie opvoeding toe te passen. Je hoeft er de deur niet voor uit, maar kunt er mee beginnen nog deze vakantie.

Hoe heerlijk simpel is dat.

En hoe leuk om dit boek mee te nemen op vakantie en samen te lezen en meteen toe te passen.

Maar hoe doe ik dat dan?

Elk hoofdstuk begint met “Iets om over na te denken“, een korte introductie op het thema (er zijn er maar liefst 20, die je in de volgorde kunt doen die jullie willen), en daarna volgt er een oefening voor jou en je partner samen (of alleen voor jou als je alleenstaand bent). Leuk om ze eerst individueel te doen en daarna met elkaar te bespreken lekker onder het genot van een glaasje wijn of heerlijk ander (fris)drankje. Jullie inzichten deel je met elkaar en de dag erna doe je de bijbehorende oefeningen voor de kids met jullie kind(eren). Je kunt de thema’s doen in de volgorde die jullie willen op basis van waar jullie op dit moment meer van willen weten.

En als je een familie(vakantie)dagboek bijhoudt kun je meteen vastleggen welke dingen jullie absoluut willen veranderen, vasthouden en verbeteren.

Neem alvast een kijkje via deze link als je nieuwsgierig bent naar de inhoud en opzet van het boek:

http://opvoedenvanuithethart.nl/boekje.html 

Wat andere expert er over zei:

“Opvoeden vanuit het hart is een prachtig en inspirerend boek dat precies de kern weergeeft van waar het in opvoeding omgaat. Het is eigenlijk zo simpel dat je je niet kunt voorstellen dat het moeilijk is om toe te passen. Het draait allemaal om echte aandacht voor elkaar en goed zorgen voor jezelf en de ander. De oefeningen zijn makkelijk, overzichtelijk en inspirerend hetgeen voor het hele boek geldt. Niet weer zo’n lijvig werk waar je weer zoveel tijd voor moet uittrekken. In mijn praktijk raad ik het ouders vaak aan om aan te schaffen!”

Wouthiera Crommelin van Praktijk In Bloei

Maak deze zomer nog specialer door samen te werken aan jullie opvoedstijl en er meteen de vruchten van te plukken.

Het geeft je meer zelfvertrouwen en bovendien meer rust en ontspanning. Niet alleen in de vakantie, maar ook straks weer in het nieuwe schooljaar.

Opvoeden hoeft niet lastig te zijn met de juiste focus, afstemming en gezamenlijke visie. 

Bestel het boek nu en je hebt het binnen 3 werkdagen in huis.

Wil je ook een slag maken in de organisatie en planning binnen je gezin eigenlijk op dezelfde manier als bij “Opvoeden vanuit het Hart” met werkbladen en super leuke oefeningen, wetenswaardigheden en praktische tips. Dan is het Happy Family Life vakantiepakket ook echt iets voor jou. Daarin zitten de Happy Family Organizer, de Happy Family Weekplanner en het Kinderzin Schouderklopjes boekje in.

Een super leuk lees-en- doe pakket voor het hele gezin om spelenderwijs je gezin beter te structureren en organiseren, maar wel door de basis te leggen vanuit je hart en te bepalen waar je als gezin voor staat en wat je belangrijk vindt. Kijk zelf maar. Achter deze link vind je alle informatie.

Ik heb zin in de zomer en wens jullie ook een heerlijke zomertijd toe met veel gezin- en leesplezier!

Wij gaan rondtrekken in Indonesië. En heel speciaal mijn moeder van bijna 80 gaat mee! Hoe bijzonder is dat. Ooit nog een bijzondere reis maken met oma stond onze bucketlist. Wij gaan onze Indonesische au-pair opzoeken die we in huis gehad hebben en een oude vriend van mijn moeder.

Echt een grote reis maken in een heel andere cultuur was iets dat in mijn opvoedmissie stond, waar ik geld voor op zij heb gezet en nu voor mijn oudste dochter de deur uit gaat wordt het een feit.

Zo werkt dat!

Manifesteren wat je wilt door er je focus op hebben. Door het je voor te stellen. Door het een onderdeel te laten zijn van je plan, je missie. Wij hebben er ontzettend veel zin in. En ik best een beetje trots dat het gaat gebeuren in deze bijzondere samenstelling.en op een bijzonder moment;-).

En ik neem ook weer de nodige stapel boeken mee. Want, ook ik blijf mezelf inspireren en opleiden, en neem met name tijdens de zomervakantie de tijd om weer te voelen, lezen, visualiseren en te bedenken wat ik belangrijk vind voor mezelf, mijn gezin en mijn werk.

Mijn creatie- en manifestatie kracht komt dan weer helemaal op gang en ik geniet van wat ik dan mag ervaren. En uiteraard ook gewoon even niets doen. De natuur beleven, een heel andere cultuur en genieten van het samen zijn met de kids en lekker eten.

Hopelijk hebben jullie ook zo’n heerlijke vakantie en helpen mijn boeken daar ook bij!

FIJNE VAKANTIE!

PS

Wil je eens met mij sparren over iets waar jij tegen aan loopt in de combinatie van werk en gezin? Plan dan een “Ontdek je bottleneck skype gesprek” in. Dat kan je zelf doen rechtstreeks in mijn agenda. Of stuur me een mail dan kijken we wat ik voor je kan betekenen. Wat voor jou een next step is naar minder stress, meer rust en ontspanning en effectiviteit thuis en in je werk.

Laat een reactie achter