Gaan jullie gezond het nieuwe schooljaar in?

Voor een groot deel van de Nederlandse kinderen is school al weer in volle gang en voor een deel is dit de laatste week. In de vorige nieuwsbrief had ik het over het invullen van de Happy Family Organizer om alle schema’s van het gezin weer overzichtelijk in beeld te hebben. Wat ook handig om te doen is om jullie favoriete familie recepten te verzamelen, die gemakkelijk te maken zijn.

Dus maak een lijst met jullie toppers door in je kookboeken, je receptenmap en je geheugen te spitten. Schrijf op de lijst of de bladzijde van het kookboek waar het recept staat, of schrijf ze over en maak er een document van. Zelf zorg ik altijd dat ik van een aantal basis recepten de houdbare ingrediënten altijd in huis hebt. Zodat ik als het een keer anders loopt dan gepland – wat dat gebeurt heus ook

Voor degenen die al werken met de Organizer kun je de recepten achter het tabblad “Aan tafel” op schrijven zodat je ze altijd bij de hand hebt. Hierin kun je ook het weekmenu invullen. Zodat je niet elke dag hoeft te bepalen wat er gegeten gaat worden en wie er kookt. Het geeft veel rust als je gaat werken met een weekmenu. Een keer per week boodschappen doen en duidelijk van te voren hebben wat je eet, wie er mee eet en wie de chefkok van die avond is geeft veel rust, zeker in die eerste paar drukke weken van school.

Wil je het helemaal afmaken maak dan een standaard boodschappenlijst. Van een aantal ingrediënten weet je over het algemeen wel hoeveel je er per week van gebruikt. Weet je dit nog niet ga het dan een paar weken eens bijhouden om hier inzicht in te krijgen. En noteer ze daarna op de boodschappenlijst. De boodschappenlijst uit de organizer staat als gratis download op deze site onder “gezin”.

Voeg regelmatig ook nieuwe recepten toe door bijvoorbeeld aan vrienden of vriendinnen hun favoriete gemakkelijk-te-maken recepten te vragen. Zo houd je eten vernieuwend en blijft samen eten leuk.

En dan slot de lunchbox. Zorg dat je verschillende snackjes voor op school in voorraad hebt. Varieer hierin en geef vooral ook lekker fruit of groente mee. Een snack waar ik helemaal weg van ben, zijn de nak’d repen. Ken je die al? Ze zijn gemaakt van 100% puur natuurlijke ingrediënten. Geen toegevoegde suikers, siropen, vetten of additieven. Ze zijn er in 11 smaken, waarvan 7 zelfs gluten vrij. Kijk zelf maar op de site van nak’d nederland. Ze zijn via deze sitete bestellen en worden aanbevolen door Vardit Kohn o.a. bekend van het boek Snoep Goed.

One life, live it heartwise

Laat een reactie achter