De 4 sleutels om jullie gezinsmissie te ontdekken

doelen_Met een New Happy Family Year voor de boeg. Een jaar met nieuwe mogelijkheden en een frisse start. Zoals beloofd zou ik in het nieuwe jaar iets vertellen over de gezinsmissie en ons jaarlijkse ritueel. Geen mooier moment dan het begin van het nieuwe jaar om daar goed bij stil te staan. Want immers een goed begin is het halve werk….

Voordat ik met mijn gezin aan het gezinsmissie ritueel beginnen maken we een grote collage waarin we allemaal een eigen deel hebben en de dingen die we belangrijk vinden op plakken, tekenen en schrijven en ook onze wensen en verlangens voor het nieuwe jaar. Hierna beginnen we met het volgende ritueel…

Het gezinsmissie ritueel:

  • Ga gezellig bij de open haard of rond de keukentafel zitten en spreek naar elkaar alle dingen uit die je in het nieuwe jaar los wilt laten of niet meer wilt doen. Dit kunnen overtuigingen, gedrag, angsten, of irritaties zijn.
  • Schrijf ze vervolgens allemaal op en verbrand ze in de open haard of verscheur ze en laat ze los.
  • Praat dan eens over alle dingen waar jullie dankbaar voor zijn: de lol, prestaties, belevenissen, en speciale gebeurtenissen. Schrijf ook deze op en spreek met zijn allen de intentie uit hier meer van willen in het nieuwe jaar.
  • Tot slot bespreken jullie welke nieuwe dingen jullie graag zouden willen toevoegen in het nieuwe jaar en met welke intentie. Deze maken allemaal deel uit van jullie gezinsmissie voor 2013.

Naast het feit dat dit heel gezellig is om samen te doen, geeft het ook weer erg veel duidelijkheid en richting. Voor ons is dit een terugkerend ritueel met veel plezier en gezelligheid.

Jullie kunnen dit ritueel ook zelf doen. Het beantwoorden van de drie vragen helpen bij het (opnieuw) vorm geven aan jullie gezinsmissie. De missie die jullie op koers houdt en waar je steeds op terug kunt vallen ook als het even moeilijk gaat.

Voor degenen die de Happy Family Organizer al gebruiken pak hoofdstuk 1 en 2 er weer eens even bij en kijk welke doelen jullie al hebben bereikt hebben het afgelopen jaar en bekijk of de ervaringen van vorig jaar aanleiding zijn om jullie gezinsmissie bij te stellen.

Leuk om eens jullie ervaringen te horen hoe dit gezinsritueel bij jullie is gegaan. Deel het met mij op https://www.facebook.com/pages/Opvoeden-vanuit-het-Hart/108270192570161.

Met deze aftrap van het nieuwe jaar leg je de basis voor een Happy Family Life. Laat 2013 een Familywise jaar zijn in verbondenheid en met duurzaam geluk!

Heb je vragen over het opstellen van je gezinsmissie of over je gezin en opvoeding in zijn algemeenheid, stel deze vraag dan aan ons opvoedingsloket op www.happyfamilylife.com. Inigo Poort, de Happy Family Life coach, beantwoordt jullie vragen graag of komt graag bij jullie thuis voor een rond-de-tafel-gesprek.

PS.
Als alleenstaande moeder schrijf ik ook mijn persoonlijke intentie uit over hoe ik om wil gaan met de vader van mijn kinderen. Dit helpt mij om in soms nog lastige tijden terug te kunnen gaan naar mijn scheidingsgelofte. Het herinnert me aan wie ik in essentie ben en hoe ik wil zijn als moeder.

PPS.
Op de Happy Family Life website hebben we nog allerlei producten zoals de Happy Family Life Organizer en weekplanner die jullie gedurende het jaar helpen focus te houden en op koers te blijven. Alleen in de maand januari krijg je bij bestelling van de Happy Family Organizer GRATIS het Kinderzin Schouderklopjes boekje t.w.v. 12,95 euro.

En echt tot slot. Ja, er is zoveel te vertellen…
Ben je nieuwsgierig wat voor programma’s er zijn voor bedrijven kijk dan op de website voor de zakelijke markt: Nieuwe Families – de naam waaronder ik diverse corporate programma’s aanbied. Lees daar zelf hoe enthousiast Philips – een van mijn corporate klanten – is, die o.a. door het aanbieden van mijn Gezin in Balans programma aan hun werkende ouders in de top 10 van de LOF list is terecht gekomen en de LOF trompet hebben gewonnen.

Laat een reactie achter