Te druk om het geluk om je heen te zien?

Soms ligt het geluk voor je neus en zie je het niet. Zo druk met van alles, dat je je niet beseft dat het geluk er al lang is en dat je het niet meer hoeft te zoeken. In de vakantietijd realiseer ik me vaak meer dan ooit hoe blij ik ben met mijn kinderen en alles wat ik heb en kan doen. Als ik ze weer even de hele dag om me heen heb en zie hoe ze groeien en voel hoe onze hartsverbinding verstevigt. Dan weet ik ook vaak ineens weer wat echt belangrijk voor mij en ons is, dan leef ik weer mijn waarden en geniet ik elke dag met volle teugen.

Hoe komt het dan toch dat we na de vakantie snel weer in een race tegen de klok zitten, in het weekend uitgeput zijn van alles wat we door week te regelen en te combineren hebben. Leggen we de lat zo hoog? Sluipt het er langzaam in en vergeten we echt te leven en te genieten als we steeds de balans tussen werk en privé proberen te vinden?

Misschien zit het wel in het woord balans. Geeft balans niet per definitie het gevoel dat het een altijd ten koste gaat van het andere? Als een soort van wip-wap? Heb je meer van het een dan slaat automatisch de balans terug bij het andere. Dat is ook wat balans suggereert en ook als gevoel geeft; het impliceert dat het een, direct het ander uitsluit. Want, herinner je je uit eerdere nieuwsbrieven nog dat hetgeen waar je op focust, groeit?

Maar hoe doe je het dan als het vinden van balans tussen werk en privé je niet helpt? Wat is het belangrijkste in je leven? Je gezin? Je werk? Kun je eigenlijk wel kiezen? Zijn ze eigenlijk niet alle twee heel belangrijk en zijn er naast deze twee ook nog andere levensgebieden heel belangrijk. Zoals je gezondheid, je familie en vrienden, tijd voor jezelf, een bijdrage willen leveren, etc. Waar het om gaat is dat je helder hebt welke resultaten je op de verschillende gebieden wilt bereiken en hoe ze elkaar kunnen versterken door congruent te zijn met wat je wilt en nastreeft. Wat is het leven dat je nastreeft en waarom? Als je je echt verbindt met je hart, en voelt waarom bepaalde waarden en resultaten essentieel voor je zijn, zul je gaan ervaren dat ze je in al je levensgebieden gaan versterken. Je gedachten, je woorden en acties worden uitgelijnd, omdat je weet wat je wilt en voelt wat echt belangrijk voor je is. Dan zul je ook de magie van het leven ervaren, het geluk zien, de passie voelen en je leven waarderen, ook al lijkt het er soms niet te zijn. Want, in die situaties weet je snel weer terug te halen wat belangrijk is, zet je er als het ware het vergrootglas weer op je missie en leer je uit de les die op je pad komt. Het vraagt wel om helder te weten met je gezin wat echt belangrijk is, en het vereist enige discipline. Maar als je het een gewoonte maakt en per levensgebied weet waarom bepaalde zaken daarbinnen belangrijk zijn, werkt het als een soort van magie. Kom je in een flow en kun je ook lastige situaties gemakkelijker aan omdat je steeds weer terug komt op je koers.

We hebben het dan niet meer over time management, maar over life management. En dat staat steeds centraal in de workshops en producten van Happy Family Life.

One life, live it heartwise!

Laat een reactie achter