Stressreductieprogramma uit USA voor kinderen en jong volwassenen nu ook in Nederland!

Op woensdag 1 juni 2011 heb ik samen met 11 andere collega’s de eerste Nederlandse opleiding van HeartMath Benelux voor Onderwijs en Jeugdzorg afgerond. Al tien jaar zijn in de USA de HeartMath stressreductieprogramma’s succesvol voor kinderen, jongeren en leerkrachten van basisscholen en het voorgezet onderwijs. Vanaf nu is dus ook in Nederland het stressreductie programma voor kinderen tussen 3-18 jaar en hun leerkrachten beschikbaar.

In de USA zijn deze programma’s voor kinderen, jongeren en leerkrachtenuitermate succesvol.De programma’s worden daar al sinds 10 jaar ingezet op zowel basisscholen als in het voortgezet onderwijs. Na drie jaar van intensief samenwerken tussen HeartMath Benelux en het HeartMath Instituut, USA zijn er nu ook Nederlandseversies van de hartcoherentie programma’s voor kinderen (in de leeftijd van 3 tot 18 jaar), leerkrachten en jeugdhulpverlenersuitgewerkt.

Met de programma’s HeartSmarts, Green Dot en TestEdge leren kinderen en jong volwassenen makkelijk toe te passen technieken, waardoor ze beter om kunnen gaan metstress. Ze hebben minder last van boosheid, faalangst, pesten, prestatiedruk of onzekerheid. Met de aangereikte technieken leren zehun innerlijke balans te (her)vinden . Het erkennen van- en praten over hun emoties geeft ze de mogelijkheid om bepaalde gedragspatronen te veranderen. Hierdoor ontstaat meerzelfvertrouwen en verdieping in onderlinge relaties. Biofeedback technologie die de invloed van verschillende emoties op hun hartritme variatie patroon laten zien, maakt de training heel concreet.

Het HeartMath programma “Veerkracht voor de Leerkracht”  is zowel geschikt voor onderwijzend personeel als voor medewerkers in de Jeugdzorg.Het programma biedt krachtige technieken, waarin het hart een centrale rol speelt. In de hectische en veeleisende onderwijs- en zorgomgeving van tegenwoordig kunnen leerkrachten en hulpverleners zodoende een prettig leerklimaat scheppen waarin verbinding en contact met jongeren centraal staan. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat in een warme en veilige leeromgeving leerlingen beter presteren.

Ik sta te popelen om dit HeartMath stressreductieprogramma te mogen geven binnen het onderwijs en de jeugdzorg. Want werken en leren met ons Hart zorgt voor nieuw leiderschap en een leven van binnenuit.

Laat een reactie achter