Ben jij de overlevingsstand ook meer dan zat?

Het lijkt zo eenvoudig en je hoort het zo vaak om je heen:

“Je moet gewoon jezelf zijn!”.

Maar, zo eenvoudig is dat niet. Tenminste als ik de geluiden van werkende ouders die ik coach en train mag geloven. En die in een in de overlevingsstand leven.

Gek toch eigenlijk? Wat gebeurt er dan waardoor we het gevoel met onszelf verliezen en niet meer weten wie we zijn en waar we voor staan?

Eigenlijk is het heel goed verklaarbaar als je weet hoe het werkt.

Vaak is het te-druk-zijn de boosdoener. Er is zoveel te doen en je staat constant “aan”. Geen tijd voor reflectie, voelen, en bewust bezig zijn met de dingen. Je zit in overlevingsstand. Je gaat door, en het voelt zoals Herman van Veen ooit eens zo mooi zong: iedereen moet opzij en plaatsmaken, want je moeten rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan.
En in die stand doe je bijna alles zonder er nog echt over na te denken.

Ja toch?

En, als je nadenkt dan is het vaak over de keuze zal ik dit WEL of NIET er nog bij doen en niet over WAAROM wil ik dit en WELKE keuze maak ik dan?

In deze overlevingsstand loert het gevaar dat je jezelf verliest en daarmee ook niet bent voor anderen wat je wel kunt – en diep in je hart ook – wilt zijn.

Maar ja,… er zijn zoveel redenen om gewoon door te gaan en zoveel excuses om niet de tijd te nemen en er bij stil te staan. Al is het maar de hoeveelheid werk die verstouwd moet worden of de strijk die er nog ligt of misschien gewoon wel omdat je het niet zo gemakkelijk vindt om binnen je gezin bepaalde zaken een halt toe te roepen.

Wat het ook is: STOP ER MEE!

Jij – en je gezin – verdienen het dat je jezelf bent, dat je floreert, blij bent en lekker in je vel zit. En ook dat ze jouw grenzen kennen, voelen wat je belangrijk vindt. Dat ze je zien lachen en weten wat je blij maakt en waar je energie van krijgt.

Daar kun je voor kiezen: NU.
En, daar wil ik je graag bij helpen. Want ik heb 4 keuzes ontdekt die jou helpen om van overleven weer naar success en zingeving te komen.

Misschien voel je nu dat je bang bent voor de consequenties die het voor jezelf kiezen gaat hebben of voor de kritiek dat ze je egoïstisch gaan vinden.

Maar, ga eens bij jezelf na. Voor wat voor mensen heb je vaker respect? Degenen die alles en alles goed willen doen, vaak zichzelf voorbij hollen, of juist de mensen waar aan je kunt voelen waar ze voor staan, waar ze gepassioneerd over zijn en die ook duidelijke hun grenzen kennen en deze met veel empathie kunnen duiden.

Juist als je zo je best doet om alles goed te doen, en alles te doen, wordt je er nl. niet aardiger op. Dat hoor ik ook zo vaak terug. Er ontstaat strijd en overleg en communicatie is niet meer zo gemakkelijk. Eens?

Dus doorbreek als je merkt dat wat ik hier schrijf je raakt.

Want,

Je kunt iets wel denken, maar het gaat om doen.
Je kunt iets wel vinden, maar je moet het zijn.

Dan gaan er weer magische dingen gebeuren, want dan ben je je bewust van wat er echt om je heen gebeurt, of hoe dingen of gebeurtenissen voor je voelen, en ervaar je in je lijf waar een grens ligt, hoor je wat je hart je influistert.

Maar als je te druk bent dender je over mooie dingen heen of laat je belangrijke dingen liggen of aan je voorbij gaan, en vaak heb je achteraf dan spijt….

Als jij verlangt naar een hecht en warm gezin, waarin iedereen de ruimte heeft om zichzelf te zijn. Begin dan bij jezelf. Neem zelf die ruimte in. Zet je zelf weer even centraal.
Daar is wilskracht en toewijding voor nodig maar eerst en vooral kiezen voor jezelf en nieuwsgierig zijn naar wat er gaat gebeuren als je het anders gaat doen. Er zullen dingen moeten veranderen, in jou, maar daardoor gaan er ook dingen om je heen veranderen.

Het vraagt om een transformatie in jou. Daar is moed voor nodig, maar ik kan je verzekeren het is in alles de moeite waard. Het geeft ruimte voor groei, groei naar geluk en zingeving. En concreet geeft het rust. Rust in jezelf, in je hoofd, in je gezin, waardoor je minder stress zult ervaren en minder druk.

Ik weet uit ervaring dat als je de vier keuzes die ik mijn GRATIS online training behandel maakt, je een verandering in gang zet en je gaat bewegen in de richting die je op wilt. En de persoonlijke ervaringen die mij heel veel inzicht hebben gegeven ga ik uiteraard ook met je delen. Want, ook voor mij geldt dat je het pas moet gaan geloven en doen als het werkt voor jou. En voor mij werkten deze 4 keuzes, en daarom durf – nee sterker nog – wil ik ze ook met je te delen en ze je laten ervaren.

De eerste heb ik je hier al enigszins verklapt: Zet jezelf centraal. Maar het weten is nog niet hetzelfde als weten hoe. Daar ga ik je in de online training bij helpen en vervolgens deze eerste keuze verbinden met de andere drie keuzes, die samen echt jouw werk privé balans drastisch gaan veranderen.

Dus,

wil jij niet langer:

Iemand zijn die je eigenlijk niet bent?
Je in allerlei bochten wringen, ballen in de lucht houden, je schuldig voelen en te hard werken waardoor je jouw gezin en jezelf uit het oog verliest.
Het gevoel van bijna verzuipen hebben door de combinatie van werk en gezin?

Maar,

Wil je wel puur en zuiver zijn in je ouderschap, eerlijk in je werk, meer kunnen genieten met je aandacht in het NU en doen wat je wilt vanuit je hart?

Dan zou ik er voor kiezen om deel te nemen aan deze online training.
Want kiezen begint met het zetten van een eerste stap, heeft een grote impact en versterkt je eigenwaarde.

Ik leer je de 4 keuzes die bestaande gedragspatronen doorbreken, waardoor je in een nieuwe flow komt en meer rust en balans ervaart.

Afgelopen dinsdag gaf ik deze training voor de eerste keer en de feedback was gaaf, de energie te gek en het vervolg heel mooi. Dat gun ik jou ook.
Wat een van de deelnemers aangaf was:

“Die overlevingsstand die herken ik wel. Maar door dit webinar voel ik weer dat er veel kansen zijn voor ons. Met name om door keuzes de dingen weer natuurlijker te laten gaan en luchtiger.”

Er zijn vier fases in groei en ontwikkeling binnen een gezin van overleven… naar stabiliteit… naar succes… naar zingeving.

We beginnen in deze online training bij het begin en dat is kiezen om een volgende stap te willen maken. Dicht bij jezelf voor jezelf, om van daaruit te kunnen groeien naar de volgende fase: stabiliteit. In die fase kun je weer gaan organiseren en structureren langs de lijn van de dingen waarvan je weer weet dat je ze belangrijk vindt. Maar eerst heb je te kiezen voor leven in plaats van overleven.

Ik hoop je te zien op 5 of 6 oktober tijdens een van de online trainingen (deze keer een ’s avonds en een overdag).

“Van Druk naar Geluk; de 4 keuzes die jouw werk privé balans drastisch gaan veranderen”.

Er is slechts plaats voor 100 deelnemers per training dus wacht niet te lang met inschrijven, temeer ook omdat ik je in de training nog een geweldig aanbod ga doen.

Laat een reactie achter