Nieuwe ronde, nieuwe kansen…

Die pak jij toch ook of neem je de binnenbocht?

Aan het begin van het nieuwe schooljaar, nog ontspannen en uitgerust van de vakantie, wil je de dagelijkse taken in het gezin vaak net iets anders gaan doen. Ik wel in elk geval.

Rustiger, met meer aandacht, gezonder eten, meer genieten, minder stress….

Vast wel herkenbaar. Ja toch?

Eigenlijk net als vroeger op school als je toe was aan een nieuw schrift. Dit schooljaar wil je het heel netjes houden, en niet alleen op de eerste bladzijde…

 

Fruitpop

 

Na de eerste schoolweek is er van de goede voornemens vaak al niet zo veel meer over. Heel snel zijn we weer beland in een tredmolen van afspraken en verpichtingen, en pakken we voor we het weten, op veel fronten weer de ‘binnenbocht’.

De ‘binnenbocht’ is nu letterlijk de route die je bijvoorbeeld in de supermarkt niet zou moeten nemen.

Let er maar eens op: hier staan de snelle en makkelijke kant-en-klaar produkten in pakjes, zakjes en blikken. Hier worden onze kinderen, én wijzelf allesbehalve rustiger en gezonder van. En dat wilden we nou juist wel graag. Zeker nu we weer even op vakantie gevoeld hebben hoe lekker dat is.

In de ‘buitenbocht’ van de supermarkt vind je groente, fruit en andere verse produkten. Maar daar worden we niet altijd automatisch naar toe geleid. Terwijl het alleen nemen van de buitenbocht en de (meeste) binnenpaden overslaan je heel wat tijd kan besparen.

Uh? Hoe dan? Vers en zelf maken kost toch meer tijd? Of is dat een grote mythe die we met zijn allen in stand houden?

Dit soort “supermarktroute” tips en hoe je vervolgens al die verse vitamines en andere bouwstoffen lekker en snel thuis klaar maakt voor je gezin, daar helpt GreenYourself je bij tijdens de inspirerende “Back to School Hapy Food Day” van Happy Family Life op 13 september, samen met nog twee vitaliteit experts.

Je leert op een snelle en makkelijke manier gezonde én lekkere ontbijtgerechten en tussendoortjes voor op school klaar te maken in een hogesnelheidsblender 

Nieuw, verfrissend en het kost niet veel tijd.

Het maken van groene smoothies, fruit smoothies, havermout shakes en notenspreads is met een hogesnelheidsblender  een koud kunstje.

Betrek je kinderen er ook vooral bij. Ze zullen het leuk vinden! Ze zullen elke dag veel meer fruit en groente binnen krijgen. En dat is toch wat je als ouder wilt.

Wil je het proeven en zelf ervaren?

Kijk dan snel op de informatiepagina van de Back to School Happy Food Day , zodat je kunt gaan genieten van een gezonde invulling van dit nieuwe schooljaar.

Deze nieuwe kans zou ik niet laten liggen!

Laat een reactie achter