Zijn jullie klaar voor het nieuwe schooljaar?

Wat een heerlijk gevoel! Dit weekend heb ik alle nieuwe schoolroosters van mijn kinderen weer in de Happy Family Organizer gezet. Zeker nu onze oudste dochter naar de middelbare school gaat verandert er veel. Niet meer dezelfde schooltijden en vakanties, nieuwe trainingstijden van hockey en voetbal, nieuwe tijden van de oppasmoeder enzovoort. Maar, als ik dan alles zo heb ingevuld en het overzicht heb, geeft dat mij erg veel rust. Niet alleen mij, maar het hele gezin omdat ik het met hen bespreek en uitleg tijdens ons familieberaad.

Want, voordat school begint hebben we een uitgebreid en heel gezellig “back to school” familie beraad. We kijken terug op de vakantie. Lichten de hoogte punten er nog even uit en genieten echt nog even na van wat we allemaal hebben gedaan en meegemaakt. En verder is het eind van de vakantie ook het uitgelezen moment om eens even weer te kijken naar hoe we de taken in huis verdeeld hadden, de hoogte van het zakgeld, ons schema van de oppasmoeder, en wat we willen met zijn allen in het komende schooljaar. Dan merk ik zelf weer hoe handig die Organizer is en hoe waardevol dat iedereen binnen het gezin weet wat we doen, en misschien nog wel belangrijker waarom we het doen. Voor dit laatste maken we met zijn allen altijd weer een nieuwe collage, waarin tot uiting komt wat we belangrijk vinden, wat we leuk vinden, kortom “wie we zijn als gezin”. Altijd weer veel lol als we hier mee bezig zijn en super leuke gesprekken en inzichten. En als de collage dan af is geeft dat een enorm gevoel van verbondenheid. Het gevoel van “Dit zijn wij”, en dat is heerlijk. Het is de basis voor onze gezinsmissie en het kompas voor het komende jaar. Het maandblad J/M voor ouders schreef hier over een heel mooi artikel, waarin beschreven wordt staat hoe je de collage maakt en de gezinsmissie formuleert.

We hangen de collage zichtbaar op en kijken er regelmatig naar en ik pak hem terug op momenten dat het even niet zo goed gaat met de rust en het overzicht. Want, die hebben we natuurlijk af en toe ook ondanks dat we goed plannen en afstemmen! Maar het hebben van de collage en het familiebeeld wat daar bij hoort, maakt dat wij snel weer terug kunnen grijpen naar wat we ook al weer echt willen en belangrijk vinden. We staan dan even stil en voelen heel sterk wat we te veranderen of terug te draaien hebben. Heerlijk gevoel is dat.

Werk jij ook met de Happy Family Organizer wil je dan met ons delen hoe jullie dit nieuwe schooljaar in gaan en de spitsuren organiseren en hoe jullie samen de rust en het overzicht behouden. Hoe de Organizer jullie daar bij helpt. En, misschien heb je nog goede suggesties voor ons hoe we Organizer nog verder kunnen verbeteren of waar je nog behoefte aan zou hebben. Mail het naar: info@happyfamilylife.com en wie ontwikkelen we op basis van jouw idee een nieuw werkblad of oefening.

Wil je samen met andere ouders aan de slag en leren hoe jij rust krijgt en houdt binnen je gezin en hoe je dit aanpakt, kom dan naar een van mijn workshops. De eerst volgende is op 8 oktober a.s. Kijk op de kalender op de Happy Family Life website.

Veel plezier in het nieuwe schooljaar en leer en groei samen als familie!

1 reactie op “Zijn jullie klaar voor het nieuwe schooljaar?”

Laat een reactie achter